FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepki

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay: 'Çok şükür ki ülkemiz, milletimizin ve devletimizin dik duruşuyla çok önemli bir demokrasi sınavından daha başarıyla çıktık'.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Türkiye'nin milletin ve devletin dik duruşuyla çok önemli bir demokrasi sınavından daha başarıyla çıktığını söyledi.

Tulay, bir otelde düzenlenen 2016 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ve 2016 Türkiye Satranç Birinci Ligi'nin kapanış töreninde açıklamalarda bulundu.

Satranç ailesi olarak demokrasi nöbeti tutan Türk milleti gibi dik duruşlarından asla geri adım atmadıklarını vurgulayan Tulay, turnuvaları başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

Turnuvalar devam ederken darbe girişimini yaşadıklarını belirten Tulay, 'Çok şükür ki ülkemiz, milletimizin ve devletimizin dik duruşuyla çok önemli bir demokrasi sınavından daha başarıyla çıktı. Bu süreçte satranç ailesi olarak, biz de ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlere inat turnuvalarımıza devam kararı aldık. Bu tarihi günlerde bize güç verdiğiniz ve yanımızda olduğunuz için hem kulüplerimize, hem sporcularımıza hem de ailelerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA