Fenerbahçe intikam için harekete geçti

Fenerbahçe, Beşiktaş'taki geleceği merak konusu olan ve bonservisi Fiorentina'da bulunan Alman yıldız Mario Gomez için İtalyan ekibiyle görüştü.

Fenerbahçe'de Robin van Persie'nin satılması halinde B planı hazır. Fenerbahçe'nin gözü, ezeli rakibi Beşiktaş'ın yıldızı Mario Gomez'de. Alman golcü geçen sene kiralık olarak Siyah-Beyazlı formayı giymişti. Sarı-Lacivertliler 4 ay önce Fiorentina ile ilk teması kurdu. Ancak mayıs ayına kadar Beşiktaş'ın önceliği olduğu için görüşmelerde ilerleme kaydedilmedi. Mayıs ayı geride kaldı, Fiorentina ile Siyah-Beyazlılar bir türlü anlaşmaya varamadı.

YENİDEN TEMAS KURULDU


Beşiktaş, İtalyanlar'ın istediği 10 milyon Euro'ya çıkmaya niyetli değil. Taraflar arasında görüşmelerin tıkanması, Fenerbahçe'nin Mario Gomez iştahını kabarttı. Sarı-Lacivertliler bir yandan Stoke ile pazarlıkları sürdürürken, diğer yandan da Fiorentina ile yeniden temas kurdu ve Gomez'in şartlarını görüşmelere başladı. Özellikle Aziz Yıldırım'ın, Alman golcüyü takımda görmeyi çok istediği öğrenildi.

Fenerbahçe intikam için harekete geçti

ROBIN VAN PERSIE'NİN PARASI GOMEZ'E


Fenerbahçe için bu transferdeki kilit nokta, Robin van Persie'nin kaç paraya satılacağı. UEFA ile yapılan anlaşma gereği, sadece oyuncu satışından elde edilen gelir kadar bonservisle futbolcu alınabilecek. Bu anlamda 2.5 milyon Euro bütçesi olan Sarı-Lacivertliler bu rakamı 10 numara transferine harcayacak. Van Persie'den elde edilecek gelir ise Mario Gomez için kullanılacak.