Döşemealtı Pehlivanları Kırkpınar'a Hazır

Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü’nün güreş takımı, Kırkpınar güreşleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Tarihi Kırkpınar güreşlerinin son başpehlivanı Orhan Okulu, bu yıl da altın kemerin en büyük adayı olduğunu söyledi.

Korkuteli ilçesinde 1 hafta süren kamp programına katılan Başpehlivanlar hem fiziksel hemde ruhsal açıdan başarılı bir çalışma dönemi geçirdi. Antrenör Kemal Yıldız, sporcuların performansının şuan en üst düzeyde olduğunu söyleyerek, Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerine damga vurmayı hedeflediklerini açıkladı.

2015 yılında yapılan 654’ncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde finalde Osman Aynur’u altın puanla geçerek altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu ile birlikte Döşemealtı Belediyesinin sporcuları Serkan Sertürk ve Ali Altun 655’nci Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde Başpehlivanlık için mücadele edecek.

“Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde başarı bekliyoruz”

Ayrıca Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü’nün başaltı kategorisinde mücadele veren güreşçileri Okan Acar ve Mustafa Okulu ile diğer boylarda 30 genç sporcu Kırkpınar’da Döşemealtı adına güreşecek. Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Kemal Yıldız Kırkpınar öncesi yaz kampını tamamladıklarına dikkat çekerek, "655’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde başarı bekliyoruz. Baş ve başaltı kategorilerinde güreşçilerimiz favori. Şuan antrenmanları azaltarak Kırkpınar hazırlıklarını tamamladık. 2015 Yılı Başpehlivanı Orhan Okulu bu yıl yaptığı müsabakalarda 2 birincilik, 13 ikinci ve üçüncülük alarak kürsüye çıktı. Kırkpınar’da Altın kemerin en büyük adaylardan birisi hiç şüphesiz Edirne’nin son başpehlivanı Orhan Okulu’dur " diye konuştu.

Kırkpınar güreşlerinden en iyi sonuçlarla döneceğine inanıyorum”

Döşemealtı adına güreşecek güreşçileri Edirne’ye uğurlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, başpehlivanlık dahil tüm boylarda başarılı sonuçlar beklediğini söyledi.

Başkan Genç, “Güreşçilerimizin, Tarihi Edirne Kırkpınar güreşlerinden en iyi sonuçlarla döneceğine inanıyorum. Bilindiği gibi Kırkpınar’ın son başpehlivanı Orhan Okulu, Döşemealtı İlçemiz adına güreşiyor, Okulu ile diğer tüm güreşçilerimiz sezon boyunca yoğun bir kamp dönemi geçirdi, şimdi sırada bu çalışmaların karşılığını almaya geldi. Fizik kondisyon açısından son derece iyi durumda olan sporcularıma ve organizasyona katılacak tüm pehlivanlara başarılar dilerim” dedi.

Öte yandan, gelen talep doğrultusunda Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni izlemek isteyen Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları için Döşemealtı Belediyesi tarafından araç kaldırılıyor. İlçenin tanıtımı için bir de Döşemealtı çadırı kuruldu.

Kaynak: İHA