'Altın Kemerin En Büyük Adayıyım'

Kırkpınar'da geçen yıl başpehlivan olan Antalyalı Orhan Okulu, bu yıl yine altın kemer için çayıra çıkacak Orhan Okulu: 'Bu yıl da altın kemerin en büyük adayıyım'.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin son başpehlivanı Orhan Okulu, bu yıl da altın kemerin en büyük adayı olduğunu söyledi.

Geçen yıl yapılan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Osman Aynur'u altın puanla geçerek altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık için mücadele edecek.

Orhan Okulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın kemeri tekrar Döşemealtı ve Antalya'ya getirmek istediğini söyledi.

Altın kemer için gerekli çalışmaları yaptığını belirten Okulu, 'Herhangi bir sakatlığım yok. İki gün sonra sahaya çıkacağım. Yaklaşık 8 aydır Kırkpınar'a hazırlanıyorum. Döşemealtı ve Korkuteli'nde 3 defa kamp geçirdim. Ekip arkadaşlarımla başaltı ve baş kategorilerinde şampiyonluk bekliyoruz. Geçen seneki performansı yakalarsam ve herhangi bir sakatlık yaşamazsam hazırım. Bu yıl da altın kemerin en büyük adayıyım.' dedi.

Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Kemal Yıldız da Kırkpınar öncesi yaz kampını tamamladıklarını ifade etti. Sporcuların performansının şu anda en üst düzeyde olduğunu belirten Yıldız, Tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne damga vuracaklarını kaydetti.

Yıldız, güreşlerde sporcularından başarı beklediklerini ifade ederek, 'Baş ve başaltı kategorilerinde güreşçilerimiz favori. Şu an Kırkpınar hazırlıklarını tamamladık. Geçen yılın başpehlivanı Orhan Okulu bu yıl yaptığı müsabakalarda 2 birincilik, 13 ikinci ve üçüncülük alarak kürsüye çıktı. Kırkpınar'da altın kemerin en büyük adaylardan birisi hiç şüphesiz Edirne'nin son başpehlivanı Orhan Okulu'dur.' diye konuştu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise başpehlivanlık dahil tüm boylarda başarılı sonuçlar beklediğini dile getirdi. Güreşçilerin, Kırkpınar güreşlerinden en iyi sonuçlarla döneceğine inandığını anlatan Genç, şunları kaydetti:

'Bilindiği gibi Kırkpınar'ın son başpehlivanı Orhan Okulu ilçemiz adına güreşiyor. Okulu ile diğer tüm güreşçilerimiz sezon boyunca yoğun bir kamp dönemi geçirdi. Şimdi sıra çalışmaların karşılığını almaya geldi. Fizik kondisyon açısından son derece iyi durumda olan sporcularıma ve organizasyona katılacak tüm pehlivanlara başarılar dilerim.'

Kaynak: AA