Engellere Dikkat Çekmek İçin 10 Bin Kilometre Yol Yaptı

Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Tayfun Serdar, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için ve farkındalık oluşturmak amacıyla motosikletiyle binlerce kilometre yol kat ediyor.

Engellilerin karşılaştıkları engellere farkındalık oluşturmak için proje başlatan Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Tayfun Serdar, projenin başından beri güzergahındaki 65 ile giderek 10 bin kilometre yol aldı. Engelli bisiklet sporcusu da olan Serdar, amacının farkındalık olduğunu belirtti.

Projeyle ilgili bilgi veren Tayfur Serdar, “Proje kapsamında motosikletimle birlikte 65 ilden oluşan bir güzergahta 10 bin kilometre yol aldım. İki tekerli motosikletimle Türkiye’yi dolaşıyorum ve şubelerimize ziyarette bulunuyorum. Engelli turizminde hangi noktadayız bunun kesitini yapıyoruz. Yerel yönetimlerin engellere, derneklere bakış açısını ne durumda bunlara bakıyoruz. Projeye Ortahisar Belediyesi destek veriyor. Bu kapsamdan projeyi tamamladıktan sonra bu başlıklar altında engelli sorunlarına yönelik alternatif çalışmalar olacak” dedi.

Projenin sonunda dünya turuna çıkmayı hedeflediğini ifade eden Serdar, “Bu proje bittikten sonra güzel veriler elde edebilirsek iki yıl içerisinde bir dünya turu yaparak 40 ülkede Türkiye’nin tanıtımını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA