Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Ferah Açıklaması

'Genç ve dinamik bir takım kurmaya çalışıyoruz'.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, genç ve dinamik bir takım kurmaya çalıştıklarını bildirdi.

Ferah, yaptığı yazılı açıklamada, geçen sezondan bu yana görevli antrenörlerin takip ettiği oyuncular olduğunu, bunlarla görüşmeler yaparak transferlerini bitirmeye başladıklarını belirtti.

Şu ana kadar sekiz oyuncuyu renklerine bağladıklarını aktaran Ferah, 'Üçü yerli beşi yabancı olan oyuncuları futbolcu izleme ekibimizin raporları doğrultusunda transfer ettik. Eksik bölgelerimize takviyelerimiz devam edecek. Önümüzdeki günlerde transferlerinde imza aşamasına geldiğimiz oyuncuları da renklerimize katacağız.' ifadelerini kullandı.

Ferah, transferde bu sezon yine rotayı komşu ülkelere çevirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Ali Adnan ile başlayıp Dhurgham Ismail ile devam eden Iraklı transferlerimiz ardından bu sezon da bir Iraklı, iki İranlı birde Faslı oyuncu ile anlaşma sağladık. Ali Adnan'ın Çaykur Rizespor'da oynadığı dönemlerde Irak'ta başlayan Türkiye ligi takip oranı yeni transferlerimizle daha da artacaktır. Bu transferlerimizle beraber İranlı ve Faslı futbolseverlerin de artık gözü Süper Ligi'de olacaktır. Yeni oyuncularımızın ligimizde başarılı olacağına inanıyoruz.'

Aykut Ferah, takımın 6 Temmuz Çarşamba günü Rize’de toplanacağını hatırlatarak, 'İlk hazırlık kampını Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapacağız. 10 günlük hazırlık kampının ardından 16 Temmuz - 4 Ağustos 2016 tarihleri arasında Avusturya'nın Seefeld kasabasına gideceğiz. 19 gün sürecek bu kamp çalışmalarında birkaç hazırlık maçları oynamayı planlıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA