WADA'nın Doping Raporu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, WADA'nın Rus sporcularla ilgili yayımladığı doping raporu üzerine açıklamada bulundu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Dünya Dopingle Mücadele Ajansının (WADA) Rus sporcularla ilgili yayımladığı doping raporuna istinaden açıklama yaptı.

IOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, WADA'dan bugün alınan rapor üzerinde çok dikkatli çalışılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IOC Başkanı Thomas Bach, rapordaki bulguların, olimpiyat oyunlarına ve sporun bütünlüğüne yapılmış eşi benzeri görülmemiş bir saldırı olarak gözüktüğünü ve bu nedenle IOC'nin kişisel ve organizasyonel anlamda en sert yaptırımları uygulamaktan kaçınmayacağını ifade etti.

Bu arada, IOC Yönetim Kurulunun yarın telekonferans ile toplanarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na ilişkin geçici önlem alma veya yaptırım uygulama kararı verebileceği kaydedildi.

ABD merkezli televizyon kanalı CBS'in ortaya attığı, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Kış Olimpiyatları'nda ev sahibi ülke sporcularının doping yaptığı iddiasını soruşturmak için WADA tarafından görevlendirilen Kanadalı spor hukuku uzmanı Prof. Richard McLaren, bugün 97 sayfalık raporunu yayımlamıştı.

Raporda, 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları'nda beklenen başarının yakalanamamasının ardından Rusya Spor Bakan Yardımcısı olarak atanan Yuri Nagornykh'in, pozitif test sonuçlarının üstünü örtme konusunda kritik rol üstlendiği aktarılmış, 'Rusya Spor Bakanlığı, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Rusya Milli Takımlar Hazırlık Merkezi'nin (CSP) yardımıyla hem Moskova hem de Soçi doping analiz laboratuvarlarındaki test sonuçlarına etki etme ya da değiştirmeye dayalı operasyonu yönetmiştir.' ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: AA