Bruma'dan Transfer Açıklaması

Galatasaray’ın Portekizli yıldızı Bruma, PSV’nin transfer teklifi ile ilgili, “PSV’den gelen teklif doğru. Benim de bilgim var. Sonuçta buradayım, Galatasaray’ın oyuncusuyum. O kısım artık iki kulüp arasındaki konu. Kontratıma saygı duyuyorum” dedi.

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre’de sürdüren Galatasaray’da, Bruma ve Martin Linnes basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kamp döneminin çok iyi geçtiğini belirten Bruma, “Benim için de kamp dönemi çok iyi geçiyor. İlk maçta berabere kaldık, dünkü maç önemliydi güzel bir skor aldık. Yarın da önemli bir maçımız var. Genel olarak güzel bir kamp dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. İki maçta kendimi daha iyi hissediyorum. İki maçta da çok iyi hissettim. Takım arkadaşlarımın da yardımıyla güzel bir performans sergilediğimi düşünüyorum” dedi.

“PSV’den gelen teklif doğru”

PSV’den gelen transfer teklifi hakkında da konuşan Portekizli yıldız, “PSV’den gelen teklif doğru. Benim de bilgim var. Sonuçta buradayım Galatasaray’ın oyuncusuyum. O kısım artık iki kulüp arasındaki konu. Kontratıma saygı duyuyorum. Bahsettiğimiz iki kulüp de Avrupa’nın en önemli kulüplerinden. İkisinde de herke oynamak ister. Şu an ben birinde oynuyorum zaten. PSV’nin bir teklifi var. İki kulüp oturup konuşacak. Benim amacım futbolcu olarak maksimum seviyede performans gösterip normal hayatıma devam etmek. Ama bir anlaşma sağlanırsa o zaman konuşuruz” diye konuştu.

“Hem hocamız hem de yöneticilerimiz benimle sürekli ilgileniyor”

Geçtiğimiz sezonda La Liga’da oynamasının kendisi için büyük tecrübe olduğunun altını çizen Bruma, “Daha iyi bir oyuncu oldum. Futbolda bitiricilik güvenle alakalıdır. O güveni duyarsanız daha fazla gelişebiliyorsunuz. Şu an kendimi daha güvende hissediyorum. Hem hocamız hem de yöneticilerimiz benimle sürekli ilgileniyorlar. Bunlar otomatik olarak performansımı da olumlu etkiliyor” şeklinde konuştu.

“Her antrenmanda ve maçta kendimi geliştirmeye çalışıyorum”

Portekiz’den dünya futboluna damga vurmuş isimlerin hatırlatılması ve kendisini de ileride bu yıldızların arasında görüp görmediğinin sorulması üzerine ise Bruma, “Dünya futboluna damga vurmuş isimler bunlar. Bunların olduğu yere ismini yazdırmak kolay değil. Her antrenmanda ve maçta kendimi geliştirerek büyümeye çalışıyorum” dedi.

“Üzerimde baskı yok”

Kendisine sarı-kırmızı takım tarafından verilen bonservis bedelinin bir baskı oluşturmadığını söyleyen Bruma, “Bonservis bedeli ile ilgili bir baskı yok üzerimde. Her oyuncunun hissettiği baskı olabilir, bu olması gereken bir şey. Ödenen para anlamında bir baskı yok. Galatasaray bana güvendi. Ben de onlara en iyi cevabı verebilmek için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Koray Günter’in sakatlığı hakkında da konuşan Bruma, “Çok üzüldüm, aynı sakatlığı yaşadım o durumu çok iyi biliyorum. Koray şu an o durumun içinde çok üzgünüm. inşallah en kısa sürede aramıza döner. Çok güçlü bir karakteri o dönemi atlatıp aramıza en kısa sürede dönecektir” açıklamasında bulundu.

Bruma ayrıca, bir oyuncu için önemli olanın oynamak olduğunu söyleyerek, “Sol açık oynadığım zaman kendimi daha iyi hissediyorum” dedi.

Linnes: “Kamp dönemi güzel geçiyor”

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaraylı oyuncu Martin Linnes ise, ilk günden bu yana iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyerek, “Çok çalışıyoruz, iyi bir ortam var takım içinde. Özellikle dün oynanan maç çok önemliydi. Mental olarak iyi hazırladık kendimizi, güzel maç çıkarttık. Şu ana kadar kamp döneminin güzel geçtiğini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“İlk 11 oyuncusu olmak istiyorum”

Geçen sezonun hem kendisi hem de takımı için iyi bir sezon olmadığını vurgulayan Linnes, “Benim pozisyonumda başka oyuncular da oynadı. Ben elimden geleni gösterdim. Riekerink hocamızın gelmesiyle pozitif bir hava oldu takımda. Takım olarak daha iyi bir hale geldik. Bu sene de aynı şekilde iyi başladık. Kendi açımdan da iyi başladık. Bir an önce gerçek Martin’i gösterip ilk 11 oyuncusu olmak istiyorum” dedi.

“Türkiye’de endişeli olduğum doğru değil”

“Türkiye’de kesinlikle korktuğum endişeli olduğum doğru değil” diyen Linnes şunları söyledi:

“Çok üzüldüm tabii ki etkileniyorsunuz, çok sevdiğim arkadaşlarım, ailem var. Benim hep söylediğim bir şey var. Ben Türkiye’de çok mutluyum. Korku ve endişe yok. Umarım her şey yoluna girer.”

“Şampiyonluk için elimden geleni yapacağım”

Her zaman yeni gidilen kulüplerin zorluk çıkarabileceğini belirten Linnes, “Her şey yeni. Hocalar yeni, oyuncular yeni. Bambaşka bir sürece gidiyorsunuz ama artık 6 ay geçti sistemi ve arkadaşlarımı daha iyi tanıyorum. Bence bu sene daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Şampiyonluk için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

“Johansen transfer olursa, taraftar onu çok sevecektir”

Galatasaray’ın transfer gündeminde olan Johansen hakkında da açıklamalarda bulunan Linnes, “Kendisi yakinen tanıdığım bir arkadaşım. Karakter ve futbolcu olarak çok iyi bir insan. Böyle bir şey olursa Galatasaray taraftarı çok sevecektir. Defansif anlamda her şeyi yapan, ofansifte de goller atan bir oyuncu. Şu an olay ne durumda bilmiyorum ama olay gerçekleşirse kendisini Galatasaray taraftarları çok sevecektir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA