Görme Engellilerde Rio'ya 31 Sporcu Gidecek

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda golbol kadın ve erkek, B1 futbol, atletizm ve judo branşlarında olmak üzere 31 görme engelli sporcu madalya mücadelesi verecek Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Çetin:'Hedefimiz öncelikle tarihimizin ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak olacak'.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na 31 görme engelli milli sporcu katılacak.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonundan alınan bilgiye göre, Türkiye, golbol kadın ve erkek, B1 futbol, atletizm ve judo branşlarında olmak üzere 31 görme engelli sporcuyla madalya mücadelesi verecek.

Federasyon başkanı Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Paralimpik Oyunları'na 25 sporcuyla katıldıklarını ve Rio'da bu sayıyı artırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na az bir zaman kaldığını ve hazırlıkların devam ettiğini anlatan Çetin, 'Londra'da bir gümüş ve iki bronz madalya kazanmıştık. Kota sayısında olduğu gibi madalya sayısında da Londra'yı geçmek istiyoruz. Hedefimiz öncelikle tarihimizin ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak olacak. Altın madalya alıp, bayrağımızı göndere çektirmek ve tüm dünyaya İstiklal Marşımızı dinletmek için elimizden geleni yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Çetin, futbol branşında 14 kişilik kadronun oyunlar öncesi 10 kişiye düşürüleceğini sözlerine ekledi.

Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak görme engelli sporcular, branşlarına göre şöyle:

B1 futbol (14): Emrah Öcal, Kahraman Kurbetoğlu, Celal Çoban, Ercan Bayraktar, İbrahim Uzun, Abdullah Sümer, Recep Aydeniz, Hasan Şatay, Ömür Mercan, Emre Aslan, Ramazan Kunduz, Duran Vakıf Çalışkan, Ali Aktaş, Aykut Akyön

Kadınlar golbol (6): Sümeyye Özcan, Buket Atalay, Gülşah Düzgün, Seda Yıldız, Sevda Altınoluk, Neşe Mercan

Erkekler golbol (6): Hüseyin Alkan, Tuncay Karakaya, Ekrem Gündoğdu, Sercan Kaya, Abdullah Aydoğdu, Yunus Emre Akyüz

Atletizm (5): Semih Deniz, Hasan Hüseyin Kaçar, Büşranur Tırıklı, Öznur Alumur, Mehmet Tunç

Judo (4): Dursun Hayran, İbrahim Bölükbaşı, Ecem Taşın, Mesme Taşbağ

Kaynak: AA