Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:'Şampiyonlar Ligi ön elemesine kadar kadar az zamanımız var. İlk maça kadar taze kalabilmek için elimizden geleni yapacağız'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynayacakları maça iyi bir şekilde çıkmak için hazırlandıklarını söyledi.

Sarı-lacivertlilerin Yunan ekibi Panathinaikos'u 2-1 yendiği hazırlık maçından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları ilk maçta sakat ve cezalı oyuncularının bulunduğunu hatırlattı.

Bu yüzden hazırlık maçlarında bu oyuncuların yokluğunu düşündüğünü anlatan Pereira, 'Buna göre hazırlanıyoruz. Çok pozisyona girip iyi savunma yapacağız. Şampiyonlar Ligi ön elemesine kadar kadar az zamanımız var. İlk maça kadar taze kalabilmek için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi haftasına iyi çıkacağız.' dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) nedeniyle milli takımdaki oyuncuların aralarına geç katıldığını vurgulayan Pereira, 'Geçen sezonu geç bitirdik. Ardından Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecimizi kısalttı. Çok kısa bir süre tatil süreci geçirdik. İdeal hazırlık süreci 6 hafta olurdu ama bu mümkün olmadı. Maç ritmimizi sağlamaya çalışıyoruz. Kuvvet çalışması yaptık, dün ve bugün bunun yorgunluğu gözüktü. Genel olarak takımımın çabasını beğendim. Sonuçtan da memnunum. Biraz daha zamana ihtiyacımız var.' diye konuştu.

Yapılan transferlerden dolayı mutlu olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, 'Başkanımızın ve yönetim kurulumuzun transfer sürecindeki gayretlerinden çok memnun oldum. Transfer kriterlerimi ortaya koyarak bu çalışmaları yapıyoruz. Çok fazla oyuncu almadık ama iyi oyuncular aldık. Altyapıdan gelen oyunculara da alan açacağız. Bazıları kadromuzda olacak. Kesinlikle güçlü bir kadromuz olacak bu sezon.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin gündemindeki '10 numara' transferi hakkında yöneltilen soru üzerine Pereira, 'Aatif'i, Alper'i 10 numarada kullanabiliriz. İlk olarak realist olmalıyız kulüp olarak. Birçok konudan daha önemli konularımız var kulüp içerisinde. Oyuncu alırsınız ama ay sonunda maaşlarını ödeyebilmeliyiz. Bu durumları göz önüne almalıyız. Kaliteli bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Kaliteli bir kadromuz da var. Salih'i de kullanabiliriz. Başkanımız 'Bir şey mümkün değil' diyorsa zaten fazlasını istemem.'

Vitor Pereira, Panathinaikos maçında kadroda olmayan Hollandalı futbolcu Robin van Persie'yle ilgili ise, 'Van Persie bireysel çalışmalarını yürütüyor. Hazır olmak için. Kendisini bugün hazır hissetmedi ve bu yüzden oynamadı.' diyerek sözlerini tamamladı

Kaynak: AA