Boğaziçi Yüzme Yarışı'nda Ata Demirer Rüzgarı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce sporcunun dostluk için, yarışmak için, mücadele etmek ve sınırlarını keşfetmek için 27 yıldır İstanbul’da bir araya geldiği kıtalar arası yüzme yarışı öncesi tanıtım filminde Ata Demirer rüzgarı esti. Bir teknenin içerisinde "Atın beni denizlere" şarkısını boğazda söyleyen Demirer, sembolik olarak yarışmacılara şarkı eşliğinde yarış öncesi ısınma hareketleri yaptırdı.

"Atın beni denizlere"

Asya’dan Avrupa’ya kulaç atmanın hazzı, İstanbul Boğazı’nın muhteşem güzellikleri ve taraftarların coşkusu ile birleşen Boğaziçi Yüzme Yarışları öncesi Ata Demirer’in sahne aldığı reklam filmi büyük beğeni topladı. Reklam filminde yarışla ilgili detaylar da yer aldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen geleneksel yarışın 28’ncisi 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda yapılacak. Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek olan yarış Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımı açısından da özel bir önem taşıyor. Boğaziçi’nde bu yıl 2 bini aşkın Türk ve yabancı yüzücünün kulaç atacağı organizasyon öncesi Boğaziçi Kıtalar arası yüzme yarışının tanıtımı için çekilen reklam filminde ise ilk kulaçları Ata Demirer ve ekibi attı. Sembolik olarak yarışma için çekilen reklam filminde oynayan Ata Demirer "Atın beni denizlere" şarkısını söylerken, yarışmacılara ise yüzme yarışı öncesi ısınma hareketleri yaptırdı. Demirer, ardından yarışmanın 24 Temmuz’da düzenleneceği ile alakalı kısa bir bilgi verirken, yarışmacılarla birlikte tek tek kendilerini boğazın serin sularını bıraktı.

Dünya’nın kıtalararası tek yüzme yarışı

İstanbul, Avrupa ve Asya Kıtaları üzerine kurulmuş olması nedeni ve içinden ‘Boğaz’ su yolu geçmesi özelliği ile bu yarışları toplum sporu olarak yaptırmaya doğal bir ortam oluşturuyor. Geleneksel organizasyon, kıtalar arasında düzenlenen ilk ve tek yüzme yarışı olma özelliği ile de dünyada büyük ilgi görüyor.

14 yaş üstü tüm sporseverlere açık olan yarışa her yıl yoğun bir uluslararası katılım sağlanıyor. 24 Temmuz’da Kanlıca-Kuruçeşme arasında düzenlenecek olan parkurda, farklı akıntılar ve tabiat koşullarıyla mücadele ederek yüzen sporcular için bu yarış vazgeçilmez bir tutku, ayrı bir zevk ve heyecan oluyor.

Kaynak: İHA