Türk Yıldızları Malatya'da Gösteri Yapacak

Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Çetin:'2016 gösteri sezonunda, özellikle yurt içinde yapacağımız tüm gösterilerimizi aziz şehitlerimize armağan ediyor ve onlar için uçuyoruz'.

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 31 Temmuz'da Malatya'da gösteri uçuşu yapacak.

Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan başkanlığında, Valilikte Türk Yıldızlarının Malatya'daki gösterisi dolayısıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Burada konuşan Alan, dünyanın önde gelen hava akrobasi timlerinden Türk Yıldızları tarafından, Türk Hava Kuvvetlerini tanıtmak, halkın Türk Hava Kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa sevgisini artırmak amacıyla kentte gösteri icra edileceğini söyledi.

Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin de Türk Silahlı Kuvvetlerinin gökyüzündeki milli takımı olarak 31 Temmuz'da Malatya'da gösteri yapacaklarını belirtti.

'Jet sesinin özgürlüğün sesi' olduğunu dile getiren Çetin, şöyle devam etti:

'Bu özgürlüğün sağlanması için mesleğe başlarken yemin eden silah arkadaşlarımız ve bu yeminine sadık kalan şehitlerimiz vardır. Özellikle son bir yıl içerisinde iç güvenlik harekatı kapsamında şehit olan askerimiz, polisimiz ve korucularımız var. Onlar, belirttiğim gibi özgür gökyüzünde özgür bir şekilde uçuşlarımızı yapabilmemiz için hayatlarını feda etmişlerdir. Türk Yıldızları olarak 2016 gösteri sezonunda, özellikle yurt içinde yapacağımız tüm gösterilerimizi aziz şehitlerimize armağan ediyor ve onlar için uçuyoruz. Nitekim 18 Mart Çanakkale gösterimizle şehitlerimiz için uçmaya başladık ve onlar için bu sezon uçmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki onlar biz bu gösterileri rahat ve özgür bir şekilde yapalım diye hayatlarını feda ettiler. Gösterilerimize de devam ederek onların bu fedakarlığının bir anlam kazanmasını istiyoruz. Tek arzumuz onların fedakarlıklarının boşa gitmemesi.'

Çetin, Malatya ve çevre illerden vatandaşların uçuşlarına ilgi göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Türk Yıldızları kadrosunda bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı, daha önce planlanan ancak ertelenen, şehitlere adadıkları gösteriyi 31 Temmuz'da gerçekleştireceklerini söyledi.

Adalı, 7 Aralık 1992'de kurulan Türk Yıldızları hakkında bilgi vererek, kuruluşlarından bu yana 23 farklı ülkede 10 milyondan fazla kişiye gösteri yaptıklarını kaydetti.

Toplantıya askeri yetkililer ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA