Üsküdar Belediyesi, Avrupa Üçüncüsüne 35 Bin Lira Çek Hediye Etti

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 3 bin metre su engelli yarışında bronz madalya kazanan Özlem Kaya’ya 35 bin lira çek hediye etti.

Hollanda’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 3 bin metre su engelli yarışında bronz madalya kazanan Özlem Kaya’ya Üsküdar Belediyesi tarafından 35 bin lira değerinde çek hediye edildi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen şampiyonanın son gününde kadınlar 3 bin metre su engellide yarışı üçüncü bitiren Özlem Kaya’ya hediyesi Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binasında Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen tarafından takdim edildi.

Makamında 35 bin liralık çeki takdim eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Ağustos’ta yapılacak olan Rio Olimpiyatları’na Özlem kızımız ülkemizi temsil edecek. Başarıyla temsil edeceğinden şüphemiz yok. Yine zaferlerle ülkemize o gururu yaşatacaktır. Hem tebrik ediyorum sevgili Özlem’i hem de Rio’daki yarışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Türkmen, spora büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Bizim Üsküdar Belediyesi olarak sporu tabana yayma ve salon sporları noktasındaki yaptığımız çalışmalar altyapıya verdiğimiz destek ve önem her geçen gün meyvesini vermeye başladı.

Oldukça güzel sonuçlar alıyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası başarılarımızla çok doğru bir istikamette yürüdüğümüzü açık bir örneğini görüyoruz. Salon sporlarında ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edeceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İlk hedefimiz finale kalmak”

Hediye çekini Başkan Türkmen’den alan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Özlem Kaya, “Bu başarıyı biz hep beraber elde ettik. Çok mutluyum. Büyük bir emeğin karşılığı bu. Beni buna inandırdı kendisi. Kendisine ayrıca çok teşekkür ediyorum. Her geçen yıl başarımız yavaş yavaş ilerleyecek. İnşallah ileride daha iyi şeyler başaracağız. Önümüzde olimpiyatlar var. Orada ilk hedefimiz finale kalmak. Finale kaldıktan sonra da madalya mücadelesi vermek. İnşallah ülkemize oradan da en iyi sonuçla döneriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA