Sinan Vardar Somaspor'u Bıraktı Kulüp Dağılma Sürecine Girdi

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Somaspor’un yönetimine geçen ünlü spor adamı Sinan Vardar’ın kulübü bırakmasıyla dağılma sürecine giren Somaspor’a AK Parti Soma İlçe Başkanlığı sahip çıktı. AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk Somaspor’u asla sahipsiz bırakmayacaklarını belirterek, önümüzdeki günlerde kurumlardan karma bir yönetim oluşturulacağını vurguladı.

Tarihinde profesyonel liglerde birçok başarılar elde eden ve ardından yaşadığı çöküşle bir türlü profesyonel liglere dönüş yapamayan Somaspor’da taraftar maden faciası sonrasında kulübün yönetimine talip olan Sinan Vardar’la yeniden yükselişe girmek için umutlanmıştı. Sinan Vardar’ın kendisinin yalnız bırakıldığı gerekçesiyle yönetimi bırakmasıyla sahipsiz kalan Somaspor ise dağılma sürecine girdi. Tüm futbolcuları teker teker giden ve dağılan Somaspor’u yeniden canlandırma çalışmalar başladı.

AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, tarihinde önemli başarılar elde eden Somaspor’u asla sahipsiz bırakmayacaklarını belirterek, "Önümüzdeki süreçte kurumlardan birer yöneticiyle altyapıya önem vererek takımı yukarılara çıkarmayı amaçlıyoruz. Taraftarımız var, tesis var, Somalılarda ruh var. Şimdi de oluşturacağımız yönetimle bu ruhu harekete geçireceğiz. Hem siyasi, hem sivil toplum kuruluşları olarak takımı yalnız bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA