Canik Belediyespor'da Transfer

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekibi, ABD'li oyuncu Murphy ile bir yıllık sözleşme imzaladı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Cani̇k Beledi̇yespor, geçen sezon Fransız takımı Tango Bourges'ta forma gi̇yen pivot Eshaya Murphy'i kadrosuna kattı.

Canik Belediyespor, Tango Bourges ile geçen sezon Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşayan 30 yaşındaki 1,84 boyundaki Murphy ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp başkanı Ercan Bayrak, yaptığı açıklamada, kariyerinde birçok şampiyonluk bulunan oyuncunun takımlarına Avrupa yolculuğunda önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Bu sezon i̇lk defa oynayacakları Avrupa Kupası müsabakaları sebebiyle dikkatli bir transfer poli̇ti̇kası izlediklerini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:

'Kariyerinde WNBA, Avrupa Ligi ve Avrupa Kupası şampiyonlukları bulunan çok iyi bir sporcuyu kulübümüze kazandırmış bulunuyoruz. Eshaya Murphy'in daha önce Karadağ Milli Takımı'nda oynaması ve bu ülke pasaportuna sahip olması, kadro derinliğimize önemli avantajlar da sağlayacaktır. Bilyoner.com Kadınlar Ligi'nde geçen yıl elde ettiğimiz başarının tesadüf olmadığını kanıtlayacak titiz araştırmalar ile transfer çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karadeniz'i Kadınlar Basketbol Ligi seviyesinde temsil eden tek takım olmanın sorumluluğunu taşıyor ve bu bilinçle planlarımızı yapıyoruz.'

Kaynak: AA