Spor Tesisleri Sel Teslim

Ordu’da geçen hafta aralıksız sağanak yağış sonucu meydana gelen sel, spor tesislerini kullanılmaz hale getirdi.

3 kişinin ölümüne, 2 kişinin kaybolmasına sebep olan sel felaketinin en çok etkilediği Perşembe Perşembe ilçesinde spor tesisleri kullanılmaz hale gelerek çamura battı. İlçe spor salonu ile futbol sahasını sel basarken tesisler çamur içinde kaldı.

Selden kullanılmaz hale gelen tesislerde incelemelerde bulunan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, sel sularının çekilmesiyle ortaya çıkan manzaranın içler acısı olduğunu belirtti.

Mustafa Genç, "Salonun içerisinde birçok ünitede kullanılmaz hale geldi. Salonun parkesi ve sentetik çim sahanın halısı tamamen kullanılmaz durumda bulunuyor. Tabi ki bu yaralar en kısa sürede sarılacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğüne konuyu ilettik. Genel Müdürlüğümüz en kısa sürede gerekli ödenekleri göndererek salonun eskisi gibi yenileneceğini taahhüt etti. Bizlerde en kısa sürede tespitlerimizi yaparak ödenek talep edeceğiz" dedi.

Mustafa Genç, Perşembe Spor Salonu ve futbol sahasının aktif tesisler olduğunu da belirterek, "Perşembe salonumuz çok aktif kullanılan bir salon. Sadece bu yıl içerisinde salonumuzda 340 müsabaka oynandı. Yine amatör futbol maçların oynandığı sentetik çim sahamızda ise 62 tane futbol karşılaşması oynandı. Ordu’ya yakın olduğu için birçok alternatif müsabakayı ulusal ve il müsabakaları Perşembe ilçemizde yapıyoruz. Bu anlamda aktif kullanılan bir salonumuz. İnşallah Bakanlığımızın desteği ile en kısa sürede yaralar sarılacak ve salonumuz eski haline yeniden hatta daha güzel hale kavuşacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA