Ender Arslan veda etti

A Milli Basketbol Takımının tecrübeli oyuncularından Ender Arslan, ay yıldızlı formaya veda ettiğini açıkladı.

Filipinler'de düzenlenen Olimpiyat Elemelerinde yer alan deneyimli basketbolcu Ender Arslan, turnuva sonrasında milli takımı bıraktığını açıkladı.

Manila'da oynanan maçlardan sonra Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile görüşen Ender Arslan, milli takıma veda kararını açıkladı.

Uzun yıllardan beri milli takım formasını büyük gurur ve şerefle giydiğini belirten Arslan, ay yıldızlı formayı taşımanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade ederek, “Ama artık yerimi gençlere bırakmanın ve veda etmenin zamanı geldi” dedi.

Basketbolu çok sevdiğini daha bir süre aktif sporcu olarak spor yaşamını sürdüreceğini ifade eden Arslan, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Basketbol yaşamımda özellikle ay yıldızlı forma altında en büyük başarılara imza attım. En büyük sevinçleri yaşadım. Tek bir hayalim vardı o da tüm sporcuların olduğu gibi olimpiyatta mücadele etmekti. Bu amaçla da Filipinler'e geldim. Hayalim milli takım yaşantımı olimpiyat mücadelesi vermiş bir sporcu olarak noktalamaktı. Bunun için de çok çalıştık, elimizden geleni yaptık. Ancak spor bu. Arzuladığımız sonucu gerçekleştiremedik. Bu yüzden de artık ay yıldızlı formayı benim boşluğumu dolduracak genç kardeşlerime devretme zamanının geldiğine inanıyorum. Bana bugüne dek desteklerini hiç esirgemeyen takım arkadaşlarıma, antrenörlerime federasyon başkanı yöneticileri ve çalışanlara çok teşekkür etmek istiyorum. Umarım Türk basketbolu bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atmaya ve Türk halkının gururu olmaya devam edecektir.'

NEVRİYE DE BIRAKMA KARARI ALDI

Öte yandan, Kadın Milli Takımın başarılı oyuncusu Nevriye Yılmaz da Olimpiyat Oyunları sonrasında basketbolu bırakacağını duyurdu. Basketbolun içinde kalmak istediğini ifade eden Nevriye, 'Önceliğim de saha içinde kalmak. Antrenör olmayı çok istiyorum' dedi.

Kaynak: İHA