Beşiktaş'ın Efsane Futbolcusu Şükrü Gülesin Anıldı

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, vefatının 39. yılında anıldı.

Gülesin için Emirgan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, divan kurulu üyeleri ile Gülesin ailesinin fertleri katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in çelenk gönderdiği tören, okunan duaların ardından sona erdi.

14 Eylül 1922'de doğan Şükrü Gülesin, Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olarak anıldı. Futbola küçük yaşta Kınalıada'da kaleci olarak başladı ve kısa sürede forvete geçti. İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenciyken Beyoğluspor'a transfer olan Şükrü Gülesin, 1940-1941 sezonunda Beşiktaş'a geldi. 1944-1945 sezonunda MKE Ankaragücü'nde forma giyen Gülesin, Beşiktaş'ta oynadığı 10 yılda; 3 Milli Küme, 6 İstanbul Ligi, 2 İstanbul Kupası, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. Şükrü Gülesin, 3'ü Galatasaray'a, 9'u Fenerbahçe'ye olmak üzere derbilerde 22 gol kaydetti. Ortaya koyduğu performansla kornerden direkt attığı golleri kendisini büyük üne kavuşturdu. Adını Avrupa'da duyuran Şükrü Gülesin, 1950'de İtalya'ya gitti. Palermo, Lazio, tekrar Palermo olmak üzere 3 sezonda İtalya 1. Ligi'nde 79 maçta 36 gol attı. Gülesin, Türkiye'ye dönünce Galatasaray'a transfer oldu. 10'u Beşiktaş'ta, 1'i Lazio'da olmak üzere 11 kez A Milli Takım formasını giydi, 4 gol kaydetti.

Futbolu bıraktıktan sonra, Milli Takım Teknik Komitesi'ne seçildi. 1977 yılında hayata gözlerini yuman Şükrü Gülesin, Beşiktaş'ta yöneticilik ve spor yazarlığı da yaptı.

Kaynak: AA