Portekiz yarı finalde

EURO 2016'da ilk yarı finalist, Polonya'yı penaltılar sonucu 6-4 mağlup eden Portekiz ilk yarı finalist oldu.

Portekiz yarı finalde
EURO 2016 çeyrek finalinde Polonya ile Portekiz karşı karşıya geldi. Mücadelenin 90 dakikası Lewandowski ve Renato Sanches'in karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca üst tura çıkacak takımı penaltı atışları belirledi.

Penaltılarda Portekiz'e 5-3 üstünlük kuran Portekiz şampiyona'nın ilk yarı finalisti oldu.
.
TÜRKİYE İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI
EURO 2016 çeyrek finalinde Polonya ile Portekiz arasında oynanan mücadele öncesi Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Polonya ile Portekiz mücadelesi öncesi takımlar Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Velodrome Stadı'nı dolduran iki ülkenin taraftarları da yaşanan terör olayını alkışlarla protesto etti. UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in girişimleri sonucunda karşılaşmanın başlamasına kısa bir zaman kala 1 dakikalık saygı duruşu kararı almıştı.

Portekiz yarı finalde

.LEWANDOSWKİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU
Veledrome'daki karşılaşma Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en hızlı gollerinde biriyle başladı. Turnuvada 4 maçta gol atamadığı için eleştirilen Lewandowski 1 dakika 40 saniye sonunda eşitliği bozarak Polonya'yı 1-0 öne geçirdi. En son 15 Kasım 2015 tarihindeki İzlanda maçında gol atan Bayern Münihli golcü 7 maçlık sessizliğini böylece bozmuş oldu. Lewandowski, 100. saniyedeki golüyle şampiyona tarihinin en hızlı 2'inci golünü kaydetti. Turnuvanın en hızlı golü rekoru 67 saniyeyle Rus Kirichenko'ya ait.

Portekiz yarı finalde

BERABERLİK GOLÜ SANCHES'TEN
Maçtaki ikinci gol Lewandowski gibi bir başka Bayern Münihli Renato Sanches'ten geldi. Maçın 33. dakikasında Nani'nin asistinde ceza sahası dışından çok sert bir vuruş yapan 18 yaşındaki futbolcu kaleci Fabianski'yi mağlup ederek maça yeniden beraberliği getirdi.

PENALTILAR SKORU BELİRLEDİ
Seri penaltı atışlarında Polonya'da; Lewnadowski, Milik ve Kamil Glik hata yapmadı. Portekiz'de; Ronaldo, Sanches, Moutinho ve Nani hata yapmadı. Blaszczykowski'nin kullandığı 4'üncü penaltıyı kaleci Patricio kurtarınca avantaj Portekiz'e geçti. Portekiz'de son penaltıyı gole çeviren Quaresma skoru 5-3'e getirdi ve takımını yarı finale taşıdı.
.