Neymar Barcelona İle 'Devam' Dedi

Brezilyalı yıldız, kendisini 2021 yılına kadar Barcelonalı yapan imzayı attı Neymar için serbest kalma bedeli, üçüncü sezon için 250 milyon avro olarak belirlendi.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, yıldız futbolcusu Neymar'ın sözleşmesini 5 yıllığına uzattı.

Neymar'ın uzun süredir Avrupa'nın birçok önemli kulübünün transfer listesinde yer almasından rahatsızlık duyan Barcelona yönetimi, Brezilyalı futbolcunun kontratını uzatma müzakerelerine son noktayı koydu.

Barcelona'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Brezilyalı yıldız futbolcunun kontratının 2021 yılına kadar uzatıldığı belirtildi.

Neymar'ın kontratındaki serbest kalma bedeli ise ilk yıl için 200, ikinci yıl için 222, geriye kalan sezonlar içinse 250 milyon avro olarak yenilendi. Yıldız oyuncu, bu sözleşmeyle 3 sezon içinde takım arkadaşı Messi için konan 250 milyon avroluk serbest kalma bedelini de egale etmiş olacak.

Anlaşmanın ardından sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapan Neymar, 'Bu rüyayı yaşamaya devam edeceğim için mutluyum. Yaşasın Barça, yaşasın Katalonya.' ifadelerini kullandı.

Barcelona'da üçüncü sezonunu tamamlayan Neymar, İspanyol ekipte toplamda 141 resmi maçta 85 kez fileleri havalandırdı. Neymar, Brezilya Milli Takımı forması altında ise 70 maçta 46 gol kaydetti.

Kaynak: AA