Başkan Anlayan Şampiyon Çocukları Ağırladı

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Hatay’da düzenlenen 6. Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası’dan şampiyon olarak dönen Fatsa Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğrencilerini makamında kabul etti.

Fatsa Hatice Bahaettin Şener İlkokulu Müdürü Abdullah Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler ellerinde Türkiye şampiyonluğu kupası ile Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ı ziyaret etti. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Çocukların hiç birisi eski oyunları bilmiyor. Şimdi bütün çocuklar internetteki oyunları oynuyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Biz çocukken sek sek oyununu çok oynardık. Siz şimdi Türkiye birincisi olmuşken bu oyunları buradaki çocuklara da öğretin. Biz eskiden bokliç oynardık, körebe oynardık, çelikçomak oynardık. Akşam hava kararana kadar eve girmezdik. Şimdi bütün çocuklar internette. Sizin hepinizi tebrik ediyorum. Şimdi ben sizin hepinizi Belediyemiz Spor Kompleksi’nde ücretsiz havuz ödülü veriyorum. Böyle bir yarışma düzenlenmesi çok enteresan. Benim çok hoşuma gitti. Çünkü bütün çocuklarımız zamanın hastalığına yakalanmış durumda. Biz de çocuklarımızda hem bilgisayarın hem de cep telefonların esiri oldu. Çocuklarımızın oyunları o ekran içerisinde. O yüzden çok güzel bir turnuva olmuş” dedi.

“HEDEF 2023 YILINDA TÜRKİYE’DE ÇOCUK OYUNLARI OLİMPİYATI DÜZENLEMEK”

Çocuk oyunları Merkez Hakem Komitesi Üyesi Enver Makar ise yaptığı açıklamada, “Teknoloji bağımlılığından çocukları kurtarmak için bu oyunların oynanması için konfederasyon kuruldu. Bu yıl Türkiye şampiyonasının 6.sı düzenleniyor. Öğretmenlere eğitimler veriliyor. Oyunlar kurallaştırıldı. Spor müsabakası haline getirildi.

Patendi alındı. Avrupa’da da Türkçe olarak öğretiliyor. Hedef 2023 yılında Türkiye’de çocuk oyunları olimpiyatı düzenlemek” dediler.

Öğrencilerle birlikte ziyarette Okul Müdürü Abdullah Yılmaz, oyuncu liderleri Hasan Gürsu, Nevin Hıdır, Hakemler Yaşar İsmail Serdar, Taner Turgay Ergen ve Çocuk oyunları Merkez Hakem Komitesi Üyesi Enver Makar yer aldı.

Kaynak: İHA