Down Sendromlu Milli Sporcu Başarıya Doymuyor

Down Sendromlu Milli Sporcu Anıl Demir, Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda Gülle Atma’da 8.83 metre derece ile milli takıma yeniden seçildi.

Büyük Atlantis Özel Çocuklar Spor Kulübü sporcusu 24 yaşındaki Down Sendromlu Anıl Demir, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’nun 27 Mayıs ile 29 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlediği Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda, Down Sendromlu Erkekler Gülle Atma branşında 8.83 metrelik derecesi ile milli takıma yeniden seçildi. 24 yaşındaki milli sporcu, Temmuz ayında İtalya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ise Türkiye’yi temsil edecek.

KULÜP SAYISI 450’Yİ GEÇTİ

Büyük Atlantis Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kaşka ise yurt içi spor faaliyetlerinde özel sporcuların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğünü aktararak, "Ayrıca spor müsabakalarının düzenlendiği tesislerin donanımlı olması ile birlikte sporcu ve spor kulübü sayısı gözle görülür bir şekilde arttı. Daha önce 90 tane kulüp varken 450 kulüp sayısını geçmek bu durumu açıkça gösteriyor" dedi.

İŞ HAYATINDA DA BAŞARILI

Milli sporcu Anıl Demir, sporcu kimliği ile birlikte eğitim gördüğü Atlantis Özel Eğitim Merkezin’de eğitimini sürdürmekte ve iş hayatında da bir otomotiv fabrikasında işçi olarak çalışmakta. Büyük Atlantis Özel Sporcular Spor Kulübü’nün Milli Sporcusu Anıl Demir, antrenör Tahir Tarım ile birlikte yarışmalara hazırlanıyor.

Kaynak: İHA