Sincan, Sporun Parlayan Yıldızı Olacak

Sincan Belediyesi, Sincan’a yakışacak modern bir spor kompleksi için kolları sıvadı. Fatih Bölgesine canlılık kazandıracak projenin adı “Sincan Arena” olacak. Sincan Arena, çeşitli kültürel ve sportif organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan’a 2 bin 500 kişilik bir kapalı spor salonu yapılacağı müjdesini verdi. Ankara’nın önemli spor tesislerinden biri olacak Sincan Arena, Gökçek Mahallesi’nde yükselecek. Tesiste, salon futbolunun yanı sıra basketbol, voleybol, hokey ve hentbol gibi diğer salon sporları da yapılabilecek.

Sincan Arena ile sporun da parlayan yıldızı olacaklarını kaydeden Sincan Belediye Başkanı Tuna, “Gökçek Mahallesi’nde yapacağımız kompleks ile Fatih bölgemizin de büyük bir ihtiyacını karşılayacağız. Şu anda buraya 2 bin 500 kişi kapasiteli bir tesis projesi düşünüyoruz” dedi.

Sincan Arena’nın futboldan hokeye, hentboldan basketbola çok sayıda spor faaliyetine ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Tuna, “Sincanımızı, vatandaşlarımızın zamanının büyük kısmını geçireceği, muhteşem tesislerle donatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Tuna Sincan Arena’nın sadece spor aktiviteleri için kullanılan bir tesis değil, sosyal yaşamın bir parçası olarak da şehre hizmet vereceğini söyledi.



7 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULACAK

Modern bir görünümde yapılması planlanan Sincan Arena, 7 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. İçerisinde salon futbolu, salon hentbolu ve salon hokeyi için 800 metrekarelik kapalı saha yer alacak. Spor alanı 420 metrekarelik basketbol veya 162 metrekarelik voleybol sahasına da dönüşebilecek. Sahanın etrafında yaklaşık 2 bin 500 kişilik tribünlerin yer alacağı Sincan Arena, Sincan Belediyesinin çeşitli kültürel ve sportif organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak.

ENGELLİLERE ÖZEL ALANLAR

Seyirciler için yiyecek ve içecek alanlarının düşünüldüğü tesis içerisinde, protokol, basın ve VIP için de özel bölümler yer alacak. Sincan Arena, hakem odaları, dinlenme odası, bekleme holleri, soyunma odaları, çok sayıda duş ve tuvalet, sağlık ve doping kontrolü odasıyla da hizmet verecek. Salonda ayrıca engelliler için de özel otopark ve ulaşım kolaylığını sağlayacak çözümler inşa edilecek. 2 bin 500 seyirci kapasiteli Sincan Arena’da 5 bin 387 metrekarelik bir de otopark yer alacak. Sincan Arena’ya, Ankara metrosunun Gazi Osman Paşa durağının hemen yanına yapılacak Sincan Arena’ya ulaşım kolaylıkla sağlanabilecek.

Kaynak: İHA