Milli Tenisçilerin İsmi Spor Kompleksine Verildi

Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü kortlarında yetişen, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu’nun isimleri, memleketleri Adana’da spor komplekslerine verildi. Çukurova Belediye Meclisi’nin dün yapılan haziran ayı birinci oturumunda, Adana’nın gururu tenisçiler Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’nun isimlerinin, spor kompleksi ve dinlenme parkı ile spor alanına verilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı. Alınan karar için meclis üyelerine teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu çocuklarımız göğsümüzü kabarttı. Çocuklarımızı onure etmemiz gerekiyordu” dedi.

Türk tenisi adına tarihi başarılar elde eden ve son olarak İstanbul Cup’ta WTA kupası kaldırarak, klasmanda ilk 100’e giren ilk Türk tenisçi unvanını alan 26 yaşındaki milli raket Çağla Büyükakçay ile WTA’nın parlayan genç yıldızlarından, 20 yaşındaki milli raket İpek Soylu’nun isimleri memleketleri Adana’da ölümsüzleştirildi. Adana’nın Çukurova İlçe Belediyesi’nde haziran ayı oturumunda alınan kararla, Adanalı Milli Tenisçiler Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’nun isimlerinin spor komplekslerine verilmesi kararlaştırıldı. Mahfesığmaz mahallesindeki spor kompleksinin adı ‘Mahfesığmaz Mahallesi Çağla Büyükakçay Spor Kompleksi’ , Yurt mahallesi Barış Manço Bulvarı’nda bulunan spor alanına ise ‘Yurt Mahallesi İpek Soylu Dinlenme Parkı ve Spor alanı’ isimlerinin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

“ONORE ETMEMİZ GEREKİYORDU”

Haziran ayı meclis oturumunda oy birliği ile alınan karar için meclis üyelerine teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu çocuklarımız göğsümüzü kabarttı. Uluslararası alanda kazandıkları başarılar, hem Adana’mızı, hem de Türkiye’mizi gururlandırdı. Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu Adanamızda, Tenis ve Dağcılık Kulübünün alt yapısından yetişen çocuklarımız. Bu kararı almış olmamız beni mutlu etti” diye konuştu.

Adana’nın yetiştirdiği sporcuları elinde tutma yönünde bir zafiyeti olduğunu belirten Başkan Çetin, “Burada tutunamayan çocuklarımız, İstanbul ve Ankara’da bulunan kulüplere gidiyor, spor hayatlarına o kulüplerde devam ediyorlar. Büyük başarılara imza atan Çağla ve İpek kızımızı da, bu anlamda onore etmemiz gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA