Ege'nin İki Yakası 'Yardım Köprüsü'yle Bağlandı

Türkiye'de zaman zaman 'dostluk maçları' düzenleyen Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki bir spor kulübünün yöneticileri, Ege'nin iki yakasında kurulan spordaki dostluğu, ihtiyaç sahibi çocuklar için 'yardım köprüsü'ne dönüştürdü Pallesviakos Spor Kulübünün yöneticilerinden Kostara: 'Midilli ile Ayvalık arasında farklı bir kulvarda karşılıklı sevgiye dayalı bir dostluk köprüsü kurduğumuza inanıyoruz. Sonuçta Ege'nin iki yakasında yaşayan iki ayrı ülke insanı olsak da aynı topraklardan geliyoruz'

SUAT SALGIN - Türkiye'de zaman zaman 'dostluk maçları' düzenleyen Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki bir spor kulübünün yöneticileri, Ege'nin iki yakasında kurulan spordaki dostluğu, ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım köprüsüne dönüştürdü.

Midilli'deki Pallasviakos Spor Kulübünün Onursal Başkanı Yorgos Ampelikiotis ve bazı kulüp yöneticileri, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki kırsal mahallelerde ihtiyaç sahibi çocuklara yiyecek, giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.

Ampelikiotis, kulübün yöneticilerinden Maria Kostara ve genç bayan sporcularından İrini Mitselli ile Midilli'den getirdikleri yardım malzemelerini dağıttı.

Yorgos Ampelikiotis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı'nın öncülüğünde ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları sosyal paylaşım sitelerinden takip ettiklerini ve çok etkilendiklerini söyledi.

Bunun üzerine Midilli'den Ayvalık'a her gelişinde gerek Pallasviakos Kulübü yöneticileri ve sporcuları gerekse yakın çevresinden arkadaşları ve dernek aracılığıyla özellikle çocukları mutlu etmek için çeşitli hediyeler getirdiğini anlatan Ampelikiotis, yardımlarının devam edeceğini belirtti.

- 'Dostluk köprüsü kurduğumuza inanıyoruz'

Pallesviakos Kulübünün yöneticilerinden Maria Kostara da kulüp olarak Türkiye'deki ihtiyaç sahibi çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kostara, 'Şu anda burada olmaktan son derece mutluyuz. Buradaki çocuklara sevgi vermek inanılmaz güzel bir duygu. Biz bu sayede Midilli ile Ayvalık arasında farklı bir kulvarda karşılıklı sevgiye dayalı bir dostluk köprüsü kurduğumuza inanıyoruz. Sonuçta Ege'nin iki yakasında yaşayan iki ayrı ülke insanı olsak da aynı topraklardan geliyoruz. Tüm çocuklara sağlık ve mutluluklar diliyoruz.' dedi.

Kulübün genç sporcularından İrini Mitselli de 5 yıldan bu yana Türkiye'ye gelip gittiğini belirterek, 'Biz Türkiye'deki ihtiyaç sahibi çocuklara karınca kararınca yardım etmek istiyoruz çünkü tüm çocukların dünyanın geleceği olması nedeniyle hepsinin bizim çocuklarımız olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden de biz dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm çocukları çok seviyoruz.' şeklinde konuştu.

Kırsal mahallelerdeki kadınlar da konuklarına, oyalı tülbent ve şal hediye etti.

- 'Ege'nin iki yakasındaki yürekleri de birleştiriyor'

Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı da Yunanlı heyetin küçük çocuklara dağıtılmak üzere getirdikleri hediyelerin kendilerini çok duygulandırdığını dile getirdi.

Cavlı, şunları söyledi:

'Sevgili Yorgo 4-5 seferdir bize gelip çocuklar için öteberi ve yiyecekler getiriyor. Bu kez de köylere hep birlikte gelip, getirdiklerini kendi elleriyle ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtmasını istedik. Hem köylerimizi görsünler hem de çocuklarımızla birebir görüşsünler istedik. İhtiyaç sahiplerine yapılacak yardımın dini, dili ve ırkı olmaz. Aslında bu durum, Ege'nin iki yakasındaki yürekleri de birleştiriyor. Yorgo ve arkadaşlarının da bu konuda benimle aynı fikirde olduklarına inanıyorum.'

Cavlı, dernek olarak Midilli'den talep gelmesi halinde oradaki ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, 'Biz Ege'nin iki yakasında yüzyıllardır komşu olan iki milletiz. Aslında aynı toprakların çocuklarıyız.' diye konuştu.

Kaynak: AA