Osmangazi'de Satranç Turnuvası Sona Erdi

Osmangazi Belediyesi ile Piyon Satranç İhtisas Spor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği, '1. Akademi Kupası Satranç Müsabakaları' sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri'nde 3 kategoride düzenlenen ve 132 sporcunun mücadele ettiği müsabakalara, Bursa'nın yanı sıra Eskişehir, Bilecik, Yalova ve Çanakkale illerinden de sporcular katıldı.

7’den 70’e herkesin katılabildiği müsabakada mücadele eden sporculardan 1400 ve üzeri UKD ve ELO puanı olanlar A, 1400 ve altı B, 10 yaş altı sporcular ise C kategorisinde mücadele etti.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan ve çekişmeli geçen müsabakaların sonunda, A kategorisinde İlkay Koç birinci, Anıl Berk Erdoğan ikinci, Alihan Demirbağ üçüncü oldu.

B kategorisinde Ayhan Çatak birinci, Bengisu Özyavuz ikinci, Mehmet Utku Düze üçüncülüğü elde etti.

10 yaş altı sporcuların yarıştığı C kategorisinde ise birinciliği Eray Kılıç, ikinciliği Arda taş, üçüncülüğü ise Ege Şahingör kazandı.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır ile Piyon Satranç İhtisas Spor Kulübü Başkanı Melih Karataş tarafından verildi.

Kaynak: AA