İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

Sözleşmeleri biten Caner Erkin, Abdoulaye Ba, Fabiano Ribeiro ve Michal Kadlec ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de, Gökhan Gönül'ün durumu belirsizliğini korurken, Bruno Alves'in de veda etti.

Sarı lacivertli yönetim, takımdan ayrılan oyuncuların boşluğunu kaliteli isimlerle doldurup yeni sezona daha güçlü girmeyi hedefliyor. UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması sonrası 2016-17 sezonu planlamasını yenileyen Fenerbahçe'nin transfer listesinde ekonomik açıdan uygun ancak kariyerli oyuncular yer alıyor. İşte sarı lacivertlilerin 6 mevkii için belirlediği futbolcular:

KALEYE 2 ADAY
Birinci kaleci yine Volkan Demirel. Bu sezon kiralık olarak oynayan ve sözleşmesinin bitmesinin ardından teşekkür mektubu gönderilen Fabiano Ribeiro'ya “Bonservisini alabilirsen gel” denildi. Brezilyalı file bekçisi gelemezse, Ertuğrul ikinci,Erten ise, üçüncü kaleci olacak.
İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

SAĞ BEKE BARCELONALI DOUGLAS
Beşiktaş ile görüşen Gökhan Gönül ile anlaşılamazsa, Şener Özbayraklı ile rekabet için Barcelona'dan Douglas Pereira kiralanacak. Katalan ekibinin 2014'te Sao Paulo'dan 4 milyon Euro'ya transfer ettiği 26 yaşındaki futbolcu, bu sezon takımda 3 kez forma şansı bulabildi.
İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

STOPER İÇİN MERİH VE AGGER

Bruno Alves'in gidişiyle stoper bölgesinde Simon Kjaer tek kaldı. İlk alternatif Mehmet Topal. İki stoper daha şart. Birisialt yapıdan Merih Demiral, diğer aday Danimarkalı Daniel Agger. Milli takımda Kjaer ile yan yana oynayan Agger'in transfer ihtimali son derece yüksek görünüyor.
İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

SOL BEKE YASİR SUBAŞI
İnter'le anlaşan Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım geçecek. Bu oyuncunun alternatifi ise içeriden bulunacak. Bu sezon altyapıda başarılı maçlar çıkaran Yasir'in A takım kadrosuna alınması bekleniyor. Ayrıca alınacak stoper de sol bek de oynayabilecek bir oyuncu olabilir.
İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

ORTA SAHAYA MIRALLAS YA DA BEN ARFA
Fenerbahçe'de genel eğilim Mehmet Topal-Salih Uçan ikilisinin başarılı olacağı yönünde. İki sezondur bekleneni veremeyen Diego Ribas gönderiliyor. 10 numaraya ilk aday Everton'un Belçikalı yıldızı Kevin Mirallas. Nice ile yollarını ayırıp bonservisini eline alan Fransız Ben Arfa da adaylardan biri.
İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

FORVETE FRANSIZ LYS MOUSSET
Forvete bir oyuncu alınacak. Moussa Sow tarzı hem forvet hem kanat bir oynayabilen bir futbolcu hedefleniyor. En önde gözüken aday Fransa'nın Le Havre takımında forma giyen Lys Mousset. 20 yaşında ve 1.84 metre boyundaki Mousset, bu sezon 29 maçta 14 gol attı, 3 asist yaptı.
İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi