Haliç'e Kürekler İndi, Üniversite Ve Kulüpler Kıyasıya Yarıştı

Kadir Has Üniversitesi 14. Kürek Yarışları’nda Haliç’te 110 sporcu kıyasıya mücadele etti

Kadir Has Üniversitesi 14. Kürek Yarışları’nda üniversiteler arasında Kadir Has Üniversitesi, kulüpler kategorisinde ise Denizcilik İşletmeleri birincilik kupasını kaldırdı.

Yarışlar sonucunda üniversiteler arasında Koç Üniversitesi 2. , Boğaziçi Üniversitesi 3. oldu. Kulüpler sıralamasında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kürek Takımı ikinci, Türk Balıkadamlar Kürek Takımı üçüncülüğe yerleşti.

Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları, 5 Haziran Pazar Günü, Haliç’te 12 üniversite 4 spor kulübü, 110 sporcu ve üniversiteler ve kulüpler arası olmak üzere 18 kategoride gerçekleşti.

“DENİZ KÜREĞİ” BU YIL İLK DEFA YER ALDI

Bu yıl ilk kez Deniz Küreği kategorisinin de bulunduğu yarışlar saat 10.00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayarak, tüm Altın Boynuz’u dolaşan, panoramik İstanbul ve Tarihi Yarımada manzaralı 1000 metrelik parkurda gerçekleştirildi.

Bu yılki yarışlarda ilk defa, “Coastal Rowing” olarak da bilinen, olimpik kategorilere göre daha büyük ve ağır teknelerle gerçekleştirilen ve hareket kabiliyeti daha yüksek olduğu için daha geniş bir yaş aralığınca tercih edilip daha çabuk yarışma sürecine gelinen “Deniz Küreği” kategorisi de yer aldı.

“BİZİM İÇİN SPOR VE SPORCU ÇOK ÖNEMLİ”

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi olarak Haliç’te bu yıl 14. kez düzenlenen kürek yarışlarının spora verdikleri büyük önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.

14 yıldır istikrarlı olarak düzenlenen bu yarışların yanı sıra yol koşusu yarışı da düzenlediklerini belirten Aydın, “Birçok alanda spora yatırım yapıyoruz. Bizim için spor ve sporcu çok önemli” dedi.

Kadir Has Üniversitesi tarafından her yıl Haliç Parkuru’nda düzenlenen kürek yarışları dolayısıyla 5 Haziran tarihinde kıyı şeridindeki tekneler kaldırılıp, Haliç’te deniz trafiği durduruldu.

Kaynak: İHA