Gültekin Gencer'e Rakip Çıktı

İş Adamı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor Kulübü başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Antalyaspor’un 30 Haziran’da yapacağı olağanüstü genel kurulda başkan adaylığını açıklayan iş adamı 32 yaşındaki Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri’nde Antalyaspor Dernek Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay ile görüştü.

Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, spor kulüplerinde başkanlık yapmanın zor olduğunu belirterek, mevcut yönetimin ani bir kararlar genel kurul kararı aldığını hatırlattı. 30 Haziran’da genel kurul yapılacağını açıklayan Uluğkay, “Antalya Türkiye’de dünyanın sayılı spor kentlerinden birisi oluyor. Derneğin 25 Haziran’da genel kurulu, anonim şirketin 30 Haziran’da genel kurulu var. İlk başkanlık teklifini Ali Şafak Öztürk sundu. Antalyaspor’u iyi tanıyan bir arkadaşımızın başkanlık düşüncesini takdirle karşılıyoruz” diye konuştu.

Antalyaspor Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Antalyaspor için atılan her adımın önemli olduğunu vurgulayarak, “İlk girişimi Ali Şafak Öztürk gerçekleştirdi. Sürecin Antalyaspor için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



ÖZTÜRK: "ADAYLIĞIMI AÇIKLIYORUM"

Antalyaspor Kulübü Başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk, öğretmen olan anne babasının Türkiye’de bir başarı hikayesini yazdığını söyledi.



Ailesinin OPET gibi bir devin başında olduğunu aktaran Öztürk, “ Küçüklüğümde bir istasyonumuz vardı. Şuanda Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi OPET. Bin 300’ün üstünde istasyonumuz var. 32 yaşındayım. 15 yaşına kadar eğitimimi Antalya’da sürdürdüm. Ardından 15 sene İngiltere’de eğitimime devam ettim. Kendi işimi kurdum. Regnum’u inşaat şirketi olarak İngiltere’de kurdum. Sporla ilgili internet şirketi kurdum. Futbol ve istatistik sitesiydi. Yaptığımız iş yeni bir oluşumdu” ifadelerine yer verdi. Antalya’da geniş bir yatırımlarının olduğunu dile getiren Öztürk, “ En büyük yatırımımız Regnum Carya, yanında bir otel daha aldık. İki tane golf kulübümüz var. Son 2.5 yıldır Antalya’da yaşıyorum. İngiltere’de de yatırımlar devam ediyor. Genel anlamda ailecek Türkiye’de iyi bir ismimiz var. Çalışkanız ve yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışırız. Bir süreden beri bize bazı istekler geliyordu. Antalya’yı seven ve Antalyaspor’u sevenler tarafından bazı istekler geliyordu. Bir süre düşündükten sonra olumlu cevap vermeye karar verdim. Antalyaspor Kulübü Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” dedi.



“HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPARIZ”

Aile felsefesini yaptıkları işlerde kanıtladıklarını bildiren Ötürk, “Regnum Otel, G20 Zirvesi’nin yapıldığı ana oteldir. Biz her zaman daha iyisini yapmaya çalışırız, geliştirmeye çalışırız. Ben de bu anlamda Antalyaspor’a bu aile felsefemizi, koyabilmek ve bu başarıları görebilmek için böyle şeylere atılıyorum. Ben bizim potansiyelimize, yapabileceklerimize inanıyorum. Futbol bilgimden dolayı, genç olmamın verdiği enerji, bakış açımız vizyonumuzdan dolayı çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Çok iyi yerlere gidebilir bu kulüp. Bakıldığı zaman köy kulüpleri Avrupa’da çeşitli başarılar yakalıyorlar. Turizmin başkentlerinden birisi Antalya. Avrupa’da üçüncüydü son zamanda düştü. Londra, Paris ve Antalya. Bu kadar insan gelirken, potansiyel varken büyük hedefler olmalıdır. Büyük hedeflere doğru altyapı ve doğru düşünce altyapısıyla gitmek lazım. Planlamak lazım, kesinlikle imkansız değil” diye konuştu.



“ALTYAPI ÖNEMİ”

Antalyaspor için planlarının olduğunu vurgulayan Öztürk, “Burada asıl yapılacak şey kulübün gelecek 5 senede, 10 senede altyapısını hazırlamaktır. Benim amacım o. Başarı gelirse uzun dönemde ve doğru altyapı ile olsun. Önemli olan devamlılıktır. Antalyaspor’un örnek bir kulüp olarak dünyada gösterilebilmesidir. Bu kulüplere örnek olarak, Porto, Shaktar Donetsk. Belirli planlar yapılıyor, bunun çerçevesinde gidiyor. Futbolda bu yeterince yapılmıyor. Güzel bir potansiyel. Benim amacım doğru şekilde, insani faktörleri geri koymadan bu işi yapabilmektir. Bu yolda çok güçlü yönetim kurabilmek önemli. Finansal yapıları güçlü vizyonu ve Antalyaspor’u sevenlerden oluşacak. Hala kurgulama yapıyoruz” dedi.



“TAKIMA KATKISI OLANLA DEVAM EDECEĞİZ”

Antalya Arena Stadyumu’nun elden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, “Stat etrafı 24 saat canlı olmalı. Futbol sahasının durumu çok daha iyi olabilir. Uzmanların gelip kısa ve uzun dönemde planlama yapması gerekir. Bunları yapabilmek içinde stadın Antalyaspor’a ait olması lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İlk senemizde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ama ikinci senemizde amacımız şampiyonluk yarışında olabilmektir. Bunu da yapabiliriz. Bir yıl toparlanma sürecine ihtiyacımız olacaktır. Antalyaspor’da tüm oyuncularla, Antalyaspor’a katkısı olacak insanlarla devam etmek isteriz. Bu düşüncede karşı tarafın düşüncesi önemli, bizim tarafımızdan bir değeri varsa kesinlikle kulüpte kalmalıdır” ifadelerine yer verdi.

“HOCAYLA OYUN STİLİMİZ UYUYOR”

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais ile bir kez otelinde sohbet etme imkanı yakaladığını hatırlatan Öztürk, “Aynı şeyleri düşünüyoruz. Fiziksel, tempolu, agresif bir futbol sitili konusunda hemfikiriz. Buna göre transferler yapılacaktır. Ama burada asıl amaç yıldız oyuncular çıkarmak olacaktır. Altyapıyı doğru kurup, bunu iyi analiz edip, oyuncuları iyi tarayıp, doğru kişileri bulup uzun süreçli başarı mekanizmasına oluşturmak olacaktır. Transfer stratejisi elden geçirilecektir. Belirli yaş üstü oyuncular alınmayacaktır. Takımın yaş ortalaması düşecektir. Hocanın onay verdiği iyi araştırılmış insanlar gelecektir. Mali yapıyla ilgili bir şey söyleyemiyorum. Altyapıya çok daha fazla önem verilecek. Pilot takım uygulaması yapılabilir” dedi.

Oyuncu tarama ekibine ciddi yatırımlar yapılacağını kaydeden Öztürk, kazanılan bir maçla bile bu ekibin giderlerinin karşılanabileceğinin altını çizdi.

Öztürk, kulübün sosyal paylaşım ve web sitesinin aktif olarak kullanılacağını, bu noktada taraftarın da görüşlerinin alınacağını aktardı.

“ŞOVLA İŞİMİ YOK”

Antalyaspor’un başarısı için her şeyi yapacağının altını çizen Öztürk, “Biz yaptığımız her işin en iyisini yapmaya alışığız. Biz yapmazsak içimiz rahat etmez. Ben bunun için geliyorum şovla ya da başka bir işle hiç alakam yok. Burada yakalamak istediğim başarı. Ben başarı için geliyorum. Bu işi bundan dolayı kabul ediyorum. Gültekin Gencer’e teşekkür ediyorum. Antalyaspor için vizyon değişimi oldu. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Eski Başkan Hasan Akıncıoğlu ve bütün Antalyaspor camiasından gelen desteğe de teşekkürler. Beklentimiz destek olacaktır. Bizi güzel günler bekliyor” açıklamasını yaptı.

“OLDUĞU GİBİ İLERLESİN”

’Siz göreve gelmeden Antalyaspor’da futbolcu transferleri ile ilgili ne düşünürsünüz?’ sorusuna Öztürk, “Burada doğru olan günlük yürürlükte olan şeylerin olduğu gibi ilerlemesidir. Şu anki yönetim de inşallah bunu destekler ve beraber karar verilmesi doğru olacaktır” cevabını verdi.

“SPONSORLUK GİBİ BİR GİRİŞİMİMİZ OLMADI”

’Aile şirketinizin Antalyaspor’a sponsor olacağı söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Öztürk, “Nereden çıktı bilmiyorum. Bizim hiç öyle bir tasarrufumuz olmadı. Antalyaspor için en iyi sonuç neyse onu değerlendireceğiz. OPET olur, başka firma olur... Antalyaspor markasına en değer katan neyse biz o firmalarla çalışacağız” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA