Bu Futbol Turnuvasının Şampiyonu Yok

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından düzenlenen U12 Futbol Ligi oynanan müsabakalarla sona erdi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakalara Anadolu Selçukluspor, Adafı Kartalspor, Kaldırımgücü, Yeni Malatyaspor, Sanayispor, 1966 Malatya Gençlik Spor, Kale Gençlerbirliği ve Malatya Yeşilyurtspor takımları katıldı.

Organizasyon oynanan final maçlarıyla tamamlanırken, birincinin olmadığı ligde bütün takımlara kupa verildi.

Takımların kupasını ise minik oyuncuların aileleri verdi. Düzenlenen ödül töreninde konuşan ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, "Burada bütün takımlarımız birinci. Bu organizasyonu küçük yaş grubu çocuklarımızın futbolla tanışmaları için yaptık. Hakemlerimiz ve sporcularımız turnuvaya renk kattı. Ben çocuklarımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın ilk olması ve böyle güzelliklere sahne olması bizlere ayrıca gurur ve mutluluk verdi. Bir takım eksiklikler olabilir ama bu turnuva çocuklarımızın çim sahayla tanışmaları, nizami maç oynamaları, futbol turnuvalarıyla tanışmaları için yapıldı" dedi.

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise yaptığı açıklamada, "Burada alınan galibiyetler, mağlubiyetler hiçte önemli değil. Hocalarımızın sizi hazırlaması, ailelerinizin sizi buraya getirmesi ve teşvik etmeleri ayrı bir mutluluktu. İnşallah bu turnuvanın devamı gelecektir. Buradaki amaç maçların şölen havasında geçmesiydi. Sizlerin burada olması önemliydi. Amacımızı gerçekleştirdik. İnşallah daha güzel turnuvalar yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, MASKF Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Van ile Aziz Yiğit, ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik ve TFF Bölge Antrenörü Zafer Güler takımlara kupa ve spor malzemelerini takdim etti.

Kaynak: İHA