Ampute Futbol Türkiye Kupası'nda Şampiyon Şahinbeyspor

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından 01-05 Haziran tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları sona erdi.

Müsabakalara, Osmanlı Engelliler Spor Kulübü, Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Antalya Asat Gençlik ve Spor Kulübü, Esenyurt Engelligücü Sporu Kulübü, TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü, İstanbul Yeditepe Engelliler Spor Kulübü,Konya Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve M.P Samsun Engelligücü katıldı.

Aksaray’ın ev sahipliği yaptığı Ampute Futbol Türkiye Kupası müsabakaları oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. Rakipleri ile yaptıkları mücadeleleri kazanan Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Ampute takımı ile İstanbul Yeditepe Engelliler Spor Kulübü Ampute takımı finale kalmayı başardı.

Pazar günü yapılan final karşılaşmasını, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Umut Uztürk, Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cavit Kılıç ve Başkan Yardımcısı Ferit Gemiciile çok sayıda sporsever ve sporcu yakınları izledi. Kupayı kazanmak için sahaya çıkan Şahinbey ve İstanbul Yeditepe takımları çok azimli ve hırslı bir oyun sergilediler. Final karşılaşmasını Barış(2)ve Fatih’in attığı gol ile 3-0 kazanan Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Şampiyon oldu. Şahinbey sporlu futbolcular ve teknik heyet şampiyon olmanın sevincini doyasıya yaşadılar. Turnuvada şampiyon olan Şahinbey sporun madalyalarını ve kupasını Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı verdi. Başkan Yazgı, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu ifade ederek turnuvada şampiyon olan Şahinbey spor ile turnuvaya katılan tüm takımları centilmence mücadele etmelerinden dolayı kutladı. Turnuvada dereceye giren diğer takımların madalya ve kupaları da Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cavit Kılıç, ASKF Başkan Yardımcısı Ferit Gemici ve diğer daire müdürleri tarafından verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Umut Uztürk, Ampute sporuna sağladığı katkılardan dolayı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: İHA