Türkiye Kano Şampiyonası Giresun'da Düzenlendi

Geçtiğimiz günlerde Rafting Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Giresun’un Çamoluk ilçesi bu sefer de Türkiye Kano Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Kelkit Çayı üzerinde toplam 80 sporcunun kıyasıya yarıştığı şampiyonada 2 hafta gibi kısa bir sürede eğitim alarak hayatlarında ilk defa kano yarışına katılan Giresunlu gençler de yarışmanın heyecanını doyasıya yaşadı.

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, yarışların açılışında yaptığı konuşmada, Federasyon olarak önemli faaliyetlerinden biri olan Türkiye Şampiyonası’nı şiirin güzel bir ilçede yapmaktan son derece mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.



Sporun gençlerin ve toplumun üzerinde çok büyük faydaları olduğunu belirten Mengütay, “Gerek kişiler arası gerek toplumlar arası iyi ilişkilerin kurulmasında ve devamında gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak erdemli bireyler olarak topluma katılımlarında sporun son derece büyük katkısı vardır. Bu anlamda bizler kano federasyonu olarak burada gelişim kampı organize ettik ve şu anda 50 ye yakın Çamoluk’un gençlerini kano eğitimine tabi tuttuk. Gençlerimiz burada bugün yarışacaklar. Temel eğitim alanı bu gençlerin yarışabilmesi inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde burada uluslararası gerçek bir akarsu slalom parkurunda bizlere yarış yapma fırsatını verecektir” dedi.

‘Kano sporu dünyada en çok izlenen ve en çok olimpiyatlarda madalya veren spor dalıdır’ diyen Mengütay, “48 tane madalya vermektedir. bizler Türkiye kano federasyonu olarak Türk spor tarihinde bir ilki başardık ve sporcularımız ilk defa Rio Olimpiyatları’nda kano dalında ülkemizi temsil edecekler” ifadelerini kullandı.

Giresun Valisi Hasan Karahan ise yaptığı konuşmada, unutulmaz bir gün ve yarışma olacağını vurgulayarak ”İlk defa kanoyla tanışan 50’ye yakın gencimizi burada yarıştıracağız, başarılar diliyoruz. Spor dostluktur kardeşliktir, barıştır ülkemizin en güzel köşelerini bu vesileyle tanıma imkanını hem gençlere hem onların yakınlarına tanıtma imkanı buluyoruz“ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışların gerçekleştiği parkura gelen protokol üyeleri yetkililerden bilgiler alarak yarışları bir süre takip ettiler.

Kaynak: İHA