Türk Milli Takımının Eski Kuaförü Elazığ'da

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takım oyuncularının tıraşını yapan kuaför Özcan Tekcan Elazığ’da kuaför salonu açılışına katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi teklifiyle 2008 Avrupa Şampiyonası’na gittiğini dile getiren kuaför Özcan Tekcan, "Kamptaki bütün futbolcuları ben tıraş ettim" dedi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda milli takım oyuncularının tıraşını yapan kuaför Özcan Tekcan Elazığ’da kuaför salonu açılışına katıldı.

Kuaför salonu açılışına, 2008 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kuaförü Özcan Tekcan, Esnaf ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, yeni açılan kuaför salonun işetme sahibi Erkan Engin ve davetliler katıldı.

Berberlik mesleğine 1980 yılında başladığını dile getiren 2008 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kuaförü Özcan Tekcan, "Mesleğime lise 1. sınıfta çırak olarak başladım. Mesleğe yatkınlığımı hissedince kendi kendimi geliştirmeye başladım. Haylaz olduğum için sık sık yer değiştirdim. Çalıştığım yerlerdeki her ustanın farklı bir özelliğini kendime örnek aldım. Mesleği rekabetlerde insanlar bazı kazanımlar elde ediyorlar. Bu kazanımlarla yavaş yavaş yukarıya doğru çıkıyorlar. 1987’de askerden geldiğimde ilk salonumu açtım" dedi.

Otopark sorunundan dolayı Etiler bölgesinde çalışmaya başladığını söyleyen Kuaför Özcan Tekcan, "Orada Mustafa Topaloğlu, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Haluk Levent’le çalışmaya başladım. Sanatçılar geldiği zaman biz onların imaj çalışmasını yapıyorduk ve yeni kasetlerinin konsepti saçlarına yansıyordu. Daha sonra siyasetçilerle çalıştım ve arkasından futbolcular geldi" ifadelerini kullandı.

Daha sonra isminin milli takımla anılmaya başladığını vurgulayan Özcan Tekcan, "Milli takım futbolcularından tıraş olmaya gelenler oldu. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular tıraş olmaya geliyorlardı. Bir dönem 51 tane futbolcunun tıraşını yapıyordum. Arda Turan, Necati Ateş, Emre Belözoğlu, İbrahim Toraman, İbrahim Akın, Serhat Akın, Tuncay Şanlı aklıma ismi gelmeyen birçok futbolcuyu tıraş ettim. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda kuaför çağrılması gündeme geldi. Futbolculara sorulduğunda da benim ismim ön plandaydı. Çoğu futbolcuyu ben tıraş ediyordum. Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi teklifiyle 2008 Avrupa Şampiyonası’na gittim. Kamptaki bütün futbolcuları tıraş ettim. Avrupa Şampiyonası’na gittiğim için gururluyum" diye konuştu.

Çocukluğundan itibaren kuaförlük işini yaptığını belirten işletme sahibi kuaför Erkan Engin, "Kuaförlük yarışmasında Elazığ birincisi oldum. Kuaförlük yarışlarında Ankara finallerinde yarıştım. İlimizde kuaförlük konusunda çok sıkıntı çektiğimizi sezdim. Batıdaki dostlarımdan yeni şeyler öğrenerek, kendi eksiklerimizi gördüm. Şuan yeni kuaför salonu açtım. İlk önceliğim hijyeniklik ve bilinmeyen ürünleri kullanmaktır" dedi.

Kaynak: İHA