Merakla Başladığı Sporda Şampiyonluk Sevinci Yaşadı

Kırıkkale'de 13 yıl önce merakla vücut geliştirme sporuna başlayan Tolga Yıldız, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen özel bir turnuvada birinci oldu Yıldız: 'Bu işin temeli beslenmeye dayalı. Sporcu düzenli besleniyorsa vücudu kas yapar'

Kırıkkale'de spor salonu işleten 35 yaşındaki Tolga Yıldız, 13 yıl önce merakla başladığı vücut geliştirmede şampiyonluk sevinci yaşadı.

Türkiye'de düzenlenen çeşitli yarışmalarda da dereceye giren 35 yaşındaki Tolga Yıldız, 21 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da NABBA WFF tarafından düzenlenen özel bir turnuvada 1,72 boy sıkletinde şampiyon oldu.

Profesyonel vücut geliştirme sporcusu Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında merak ettiği için vücut geliştirmeye başladığını ve ilk zamanlarda bir hedefinin olmadığını söyledi.

Yaptığı antrenmanların ardından verim aldığını görünce ileriye dönük çalışmalara başladığını vurgulayan Tolga Yıldız, '2011'den beri de yarışmacı olarak bu sporu yapıyorum. 2011'de Türkiye 3''üncüsü, 2012'de Türkiye 2'ncisi, 2014'te dünya 11'incisi, 2015'te Türkiye şampiyonu ve son olarak Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 21 Mayıs'ta düzenlenen şampiyonada sıkletimde şampiyon oldum.' diye konuştu.

Başarısının sırrını düzenli beslenmeye bağlayan Yıldız, şöyle devam etti:

'Evde ne hazırlanırsa onu yiyen bir sporcuyum. Ancak yarışmaya hazırlandığım dönemlerde 8-10 haftalık diyet programlarımız vardır. Bu zamanda beslenmelerimize dikkat ederiz, yağ ve şekerden uzak dururuz. İnsanlarda 'daha ağır kaldırırsam kaslarım daha iyi gelişir' diye bir düşünce var. Böyle bir şey yok. Ne kadar ağır kaldırırsanız sakatlanma riski artıyor ve vücutta kas yıkımı daha çok oluyor. Herkesin kendi kaldırabileceği ağırlığı kaldırması gerekiyor. Ben kaldırabileceğim ağırlıklarla çalışırım. Bu zamana kadar da sonuç aldım. Bu işin temeli beslenmeye dayalı. Sporcu düzenli besleniyorsa vücudu kas yapar.'

- 'İlaç kullanıyorsa bunun vücuda etkisi sadece yüzde 10’dur.'

Yıldız, bazı insanlardaki 'ilaç alırsam kas yaparım' düşüncesinin yanlış olduğunu belirterek, 'Bu çok alakasız bir şeydir. Bir insan bunun için ilaç kullanıyorsa bunun vücuda etkisi sadece yüzde 10'dur. Onu sadece güçlendirir başka bir şey yapmaz. Sporcu beslenmediği sürece ne ilacı kullanırsa kullansın hiçbir zaman gelişmez. Beslenmediğiniz, protein, karbonhidrat almadığınız zaman kesinlikle olmaz.' ifadelerini kullandı.

Günde ortalama 45 dakika çalıştığını, yarışmalara hazırlandığı dönemde ise günde çift idman yaptığını aktaran Yıldız, 'Beslendiğim kadar antrenman yapıyorum, çok fazla uzun tutmuyorum.' dedi.

Kaynak: AA