Kano Açıklaması Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası

Giresun'da gerçekleştirilen şampiyonada büyük erkekler K1 sınıfında Anıl Acar, büyük kadınlar K1'de ise Sedanur Geçer ilk sırada yer aldı.

Kanoda, Giresun'un Çamoluk ilçesinde düzenlenen Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Kelkit Irmağı'nda düzenlenen yarışlarda sporcular, erkekler ve kadınlarda yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde mücadele etti.

Erkeklerde büyükler K1 sınıfında Anıl Acar, C1'de İsmail Demirci, gençler C1'de Eren Morgil, yıldızlar K1'de Mustafa Arda Acar ve C1'de Dursun Can Karaduman birinci oldu.

Kadınlarda büyükler K1 sınıfında Sedanur Geçer, gençler K1'de Gamze Polat, C1'de Kader Korkmaz, yıldızlarda ise K1 ve C1 sınıflarında Rabia Aslan birinci sırayı aldı.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Çamoluk ilçesinin su sporlarında önemli bir merkez haline geleceğine inandığını belirterek, 'Çamoluk güzel değerlerine rafting ve kanoyu da dahil etti. Su sporları yarışları bu güzel vadide bir başlangıç ve ilerleyen yıllarda milli sporcularımızın çıkacağına inanıyorum. Biz bu yarışlar için Çamoluk ilçesinin emrindeyiz.' diye konuştu.

Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan ise ilçede böylesine önemli bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Yapılan kano yarışmalarında 83 sporcunun 50'sinin Çamoluk'tan olması, amacımıza ulaştığımızın göstergesidir.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA