Yozgat Güreşin Merkezi Olacak

Ata sporu güreşte Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkaran Yozgat'a, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 100 kişilik Yatılı Güreş Eğitim Merkezi yapılacak Vali Yazıcı: 'İnşallah, bu yeni merkezimizden Nasuh Akar, Celal Atik, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi Yozgatlı şampiyonlar yetişecektir' Milli güreşçi Kayaalp: 'Buradan yetişen güreşçilerin Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları kazanacağına inanıyorum'.

ÖZCAN GÜNEY / YAKUP SALMAN - Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi şampiyon güreşçilerin yetiştiği Yozgat'a, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 100 kişilik Yatılı Güreş Eğitim Merkezi yapılacak.

Ata sporu güreşte kazanılan şampiyonluklarda adından söz ettiren ve Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi şampiyonlar yetiştiren Yozgat, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılacak 100 kişilik Yatılı Güreş Eğitim Merkezi'nin heyecanını yaşıyor. Bu yıl temmuz veya ağustos gibi yapımına başlanması planlanan merkezde, yeni şampiyonların yetiştirilmesi hedefleniyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ın, güreşte dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu çıkardığını anımsattı.

Yozgat’ın bir güreş şehri olduğunu vurgulayan Yazıcı, 'Yozgat tarih boyunca birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçiler yetiştirdi. Güreş disiplin, dürüstlük, mertlik, çeviklik, yetenek, cesaret ve en önemlisi ahlak gerektiren bir spor dalı. Bu yapısı itibariyle de hemşehrilerimizin karakterine çok uygun bir spor.' dedi.

Kentteki güreş eğitim merkezinin çürük olduğunun tespit edildiğini ve yıkım kararı alındığını belirten Yazıcı, 'Hükümetimiz 2016 yılı yatırım programında yeni 100 kişilik güreş eğitim merkezi yapılaması kararı aldı. Destek olan herkese teşekkür ederiz. İnşallah, bu yeni merkezimizden Nasuh Akar, Celal Atik, Necmi Gençalp ve Rıza Kayaalp gibi Yozgatlı şampiyon güreşçiler yetişecektir.'' diye konuştu.

Yazıcı, 100 kişinin yatılı olarak kalabileceği güreş eğitim merkezinin içerisinde eğitim alanı ve spor salonları bulunacağını ve Yozgat Spor Vadisi spor alanlarına entegre edileceğini aktardı.

- Tesiste şampiyon güreşçiler yetişecek

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp de Yozgat Güreş Eğitim ve Kamp Merkezinin 2016 yılı yatırım planına alınmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kendisinin de güreşe başlayıp belli bir yaşa kadar yetiştiği güreş eğitim merkezinin çürük raporu alınmasının ardından kapandığını dile getiren Kayaalp, yeni binanın hizmete alınacak olmasının güreş camiası adına sevindirici olduğunu vurguladı.

Yeni güreşçilerin madalyalar kazanmasının yatırımlarla olabileceğini dile getiren Kayaalp, 'İnanıyorum ki birçok güreşçi buralarda yetişip ülkesine hizmet edecektir. Buradan yetişen güreşçilerin Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları kazanacağına inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

Yozgat ikliminin özellikle güreş yapan sporcular açısından oldukça elverişli olduğuna değinen Kayaalp, şunları kaydetti:

'Rakımın yüksek olması, oksijenin bol ve havasının temiz olması başta güreş olmak üzere bir çok milli takımın burayı tercih etmesi konusunda öncelik sağlayacaktır. Ben de kamp aralarında Yozgat'a gelerek çalışmalarımı burada sürdürüyorum. Gerçekten performansımın artmasında önemli katkı sağlıyor. Yapılan spor kompleksleri ne kadar iyi ne kadar konforlu olursa spor takımları tarafından kamp merkezi olarak daha büyük ilgi görecektir.'

Kaynak: AA