Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay Açıklaması

'TBMM'ye satranç sporunu taşımayı hedefliyoruz. Daha önce böyle bir girişimimiz olmuştu. Önümüzdeki süreçte bu projeyi tekrar gündeme getireceğiz'

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) satranç sporunu taşımayı hedefliyoruz. Daha önce böyle bir girişimimiz olmuştu. Önümüzdeki süreçte bu projeyi tekrar gündeme getireceğiz.' dedi.

Tarsus Anıt Lions Kulübü tarafından, Tarsus Amerikan Koleji'nde düzenlenen törende, Uluslararası Lions Kulüplerinin kurucusu Melvin Jones'in adını taşıyan 'Melvin Jones Fellov Ödülü', çalışmalarından dolayı Tulay'a verildi.

Gülkız Tulay, yaptığı konuşmada, Tarsus'ta bir iş kadını olarak hayatını sürdürürken, çocuklarıyla başladığı satranç yolculuğunun kendisini bu noktalara getirdiğini anlatarak, satranç sporunun son yıllardaki gelişmelerine aracılık etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Tulay, satrancın daha büyük başarıları ve gurur tablolarını hak ettiğini ifade ederek, yaptıkları çalışmaları aktardı.

Politikadan sanat dünyasına, iş dünyasından üniversitelere kadar her alanda satranca ilginin arttığını vurgulayan Tulay, şunları kaydetti:

'En büyük hedeflerimden biri, daha fazla kızımızın, kadınımızın bu sporun içinde yer almasını sağlamak. O yüzden sürekli kızlarımıza, kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu ülkede kadının politikadan sanata, spordan iş dünyasına daha aktif olması gerekiyor. Kadın elinin değmesi gereken çok platform var. Meclis’te daha fazla kadın vekilimiz olmalı.TBMM'ye satranç sporunu taşımayı hedefliyoruz. Daha önce böyle bir girişimimiz olmuştu. Önümüzdeki süreçte bu projeyi tekrar gündeme getireceğiz. Yani milletvekillerine TBMM'de bir satranç sınıfı açmak istiyoruz. Bütün milletvekillerimize satranç öğretmek istiyoruz. Biz bunun için gönüllüyüz. Ben bunu çok önemsiyorum. Bizim yapacağımız en iyi hizmetlerden biri olacağına inanıyorum.'

Kaynak: AA