'İnebolu İstiklal Yüzme Yarışı' Düzenlenecek

İnebolu Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübünce yapılacak yarış için 300 lisanslı yüzücü başvuruda bulundu.

İnebolu Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübünce düzenlenecek 'İnebolu İstiklal Açık Deniz Yüzme Yarışı' için 300 lisanslı yüzücünün başvuruda bulunduğu bildirildi.

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme yarışı için başvuru süresinin sona erdiğini söyledi.

İnebolu Limanı'nda yapılacak yarışmaya katılmak için Türkiye genelinden ve yurt dışından 300 lisanslı yüzücünün başvuruda bulunduğunu belirten Özer, 'Karadeniz'de ilk kez açık deniz yüzme yarışını 10 Temmuz'da İnebolu'da gerçekleştireceğiz. Karadeniz'de de yüzülebileceğini herkese göstereceğiz. Karadeniz'in çok tehlikeli olduğunu düşünüyorlar. O kadar tehlikeli olmadığını, yüzme bilen herkesin bu denizde yüzebildiğini, bu yarışların burada da yapılabildiğini insanlar görecekler.' dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonunun (TYF) izin ve desteğini aldıklarını anlatan Özer, şunları kaydetti:

'İnebolu, Türkiye'nin istiklal madalyalı tek ilçesi olduğu için 'İnebolu İstiklal Yüzme Yarışı' adını koyduk. Bu yarışa özellikle üst yaş grubu daha çok istekli. Kurtuluş Savaşı'nda burada çok büyük bir mücadele olduğu için insanlar burada mücadele etmeyi çok istiyor. İleriki yıllarda daha çok, daha değişik, daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Bu sene deneme amaçlı başladık. Katılım sayısını bu kadar beklemiyorduk. Kısa süre içinde yarışmayı açıkladık. Buna rağmen tahminimizin çok üzerine çıktık. İnebolu'da milli yüzücüler yüzecek. Manş Denizi'ni geçen arkadaşımız Osman Akkuş da Kıbrıs'tan geliyor. Federasyonumuz yarışma için 25'e yakın hakem görevlendirdi. Bu yıl bin 500 ve 3 bin metrelik iki etabımız var. Önümüzdeki yıllarda mesafeyi uzatacağız. 6 kilometre planlıyoruz, 8 de olabilir.'

Özer, yarışmacıların tüm masraflarının İnebolu Belediyesi tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA