Çanakkale'de 'Sokak Basketbolu' Rüzgarı Esecek

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Temsilcisi ve Okan Üniversitesi Spor Müdürü Faruk Güneş, üniversitelerarası 3x3 Üniversiteler Türkiye Basketbol Şampiyonası'nın Çanakkale'de yapılacağını söyledi.



Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın teknik toplantısının 5 Haziran'da saat 17.00'de Çanakkale Seramik Müzesi'nde düzenleneceğini ifade etti.

Şampiyonaya yaklaşık 30 farklı üniversiteden kız ve erkek basketbol takımlarının katılacağını belirten Güneş, 'Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve yönetim kurulu üyelerine özellikle bu organizasyonun Çanakkale'ye verilmesinde etkin rol aldıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Çanakkale'de başta Çanakkale Valiliği olmak üzere belediye başkanlığına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile özellikle emeği geçen basketbol il temsilcisi Murat Firidinoğlu'na teşekkür ediyorum. Birincisi geçen yıl düzenlenen şampiyonanın ikincisini yine Çanakkale'de gerçekleştirilmesi kent için çok önemli bir spor organizasyonudur. Önümüzdeki yıldan itibaren bu turnuvaya uluslararası bir boyut kazandırmak amacıyla geleneksel hale getirmeyi arzu etmekteyiz.' diye konuştu.

Turnuvanın, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Okan Üniversitesi organizasyonunda gerçekleştirildiğini kaydeden Güneş, 'Ayrıca Okan Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Bekir Okan ve Rektörü Prof. Dr. Şule Kut'a sporun gelişmesine sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA