Buz Hokeyinde Gençler Umut Verdi

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay: 'Uluslararası Ankara Turnuvası, gençlerimizin performanslarını görmek adına güzel bir fırsattı' 'İnşaatı devam eden tesisler 2 yıl sonra açılınca, coğrafyamızın hemen her bölgesinde buz pistleri olacak' 'Buz hokeyinin Türkiye'de önemli sporlar arasında yer alacağından çok eminim'.

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Uluslararası Ankara Turnuvası'nı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirterek, organizasyonun gençlerin performanslarını görmeleri adına güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Ankara Buz Hokeyi Turnuvası'nda Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek ve Gürcistan'ın mücadele ettiğini vurgulayarak, 'Bu turnuvada takımımızın yarısından fazlası 20 yaş altı sporculardan oluştu. Çocuklarımızın çok iyi mücadele ettiklerini gördük. Uluslararası Ankara Turnuvası, gençlerimizin performanslarını görmek adına güzel bir fırsattı.' dedi.

Genç oyuncuların gün geçtikçe daha da tecrübe kazanacağının altını çizen Akay, 'Açıkçası Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden ağabeylerini hiç aratmadılar. İlk maçta Bosna Hersek'i farklı yendiler. Finalde ise güçlü ve tecrübeli Gürcistan karşısında kaybettik. Skordan ziyade takımın ortaya koyduğu mücadeleci ruh bizim için önemliydi.' diye konuştu.

- Tesisleşmenin önemi

Bülent Akay, branşlarının yaygınlaşması ve tanınması konusunda her geçen gün önemli mesafeler katettiklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının son iki senedir başlattığı tesis atağının yanı sıra federasyonun, mevcut tesisleri de maksimum şekilde kullandığını vurgulayan Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Organizasyon sayımızda da artış ve kalite söz konusu. Yeni tesislerin yapımı da devam ediyor. İnşaatı devam eden tesisler 2 yıl sonra açılınca, coğrafyamızın hemen her bölgesinde buz pistleri olacak. Bu da branşımızın daha da yaygınlaşmasını, tanınmasını ve sporcu sayımızda yükselişi beraberinde getirecek. Buz hokeyinin Türkiye'de önemli sporlar arasında yer alacağından eminim.'

- Ankara Spor Salonu'nda buz hokeyi heyecanı

Bülent Akay, 2010 yılında açılan Ankara Spor Salonu'nun çok amaçlı inşa edildiğini hatırlatarak, 'Bugüne kadar buz hokeyi için kullanılmamıştı. Bu turnuvayla ilki yapmış olduk. 10 bin kişilik bu muhteşem salonda güzel bir turnuva gerçekleştirdik.' değerlendirmesinde bulundu.

Salonun kullanılması konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Basketbol Federasyonuna teşekkür eden Akay, ileride daha da güzel iş birliktelikleri yapacaklarına olan inancını dile getirdi.

Kaynak: AA