Manisa Tarzanı Anısına Niğde'de Zirve Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan Manisa Tarzanı’nı Anma Demirkazık Zirve Tırmanışı, 25-26 Haziran tarihlerinde Niğde Aladağlar’da gerçekleştirildi.

Liderliğini Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu’nun yaptığı, tamamı Manisa Tenis Dağcılık Spor Kulübü sporcusu olan 8 dağcıdan oluşan ekip, Manisa’dan yola çıkarak 25 Haziran sabahı Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık köyüne vardı. Buradan kampın kurulacağı, Aladağlar’ın iç kısmında yer alan Teke Pınarına yürüyüş yaparak sporcular kamp kurdular. Dağcılar, 26 Haziran sabahı 02.00’de hareket ederek ülkemizin en zorlu dağları arasında gösterilen Büyük Demirkazık’ın güney doğu rotasına doğru tırmanışa geçtiler. Yer yer karlarla kaplı rotada ilerleyip doğu geçidine vardıktan sonra en zorlu bölüm olan Külah rotasından sürekli kaya tırmanışı yaparak sabah saat 09.00 civarında Aladağların en yüksek 2. zirvesi olan Büyük Demirkazık’ın 3 bin 756 m yüksekliğindeki zirvesine ulaştılar. Burada zirve defterini doldurup hatıra fotoğrafları çekildikten sonra dönüşe geçip, toplamda 17 saat süren tırmanış sonunda araçlarına vararak faaliyeti başarılı bir şekilde tamamlamış oldular.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu, "Bu yıl Manisa Tarzanı’nı, onun daha önceden çıktığı bir dağa çıkarak anmak üzere plan yaptık ve bu plan çerçevesinde tırmanışı gerçekleştirdik. Manisa Tarzanı; hem dağcılık hem de çevrecilik açısından Manisa için çok önemli bir değerdir. Dağcılık sporuna geçmiş yıllarda büyük katkı sağlamış Manisalılar için böyle etkinlikler düzenleyip, hem Manisa’nın bu değerlerini yaşatmak hem de Manisa’da dağcılık sporunu geliştirmek istiyoruz." dedi.

Kaynak: İHA