Malatyaspor'un Eski Kaptanları Dersimspor'da Buluştu

Malatyaspor’un takım kaptanlıklarını yapmış iki isim Dersimspor’da buluştu.

Malatyalı teknik adam Hayati Palancı Dersimspor’un teknik direktörü olurken, yardımcılığını ise yine Malatyalı antrenörlerden Tuncay Selçuk yapacak.

Yer aldığı 3. Lig’de sezona şampiyonluk hedefiyle giren mavi beyazlılarda teknik direktörlük görevine Malatyalı Hayati Palancı getirildi.

Uzun yıllar Malatyaspor takım kaptanlığı yapan, sarı kırmızılı takımla 2000 yılında şampiyonluk yaşayan Palancı, Süper Lig’de başka ekiplerde forma giydikten sonra antrenörlük kariyerine başlamıştı. Ziya Doğan ile Malatyaspor başta olmak üzere, Trabzonspor, Gençlerbirliği gibi bir çok ekipte yardımcı antrenör olarak çalışan Palancı, 2006 - 2007 sezonunda Malatyaspor’un başına geçmişti. Karagümrük ve İzmirspor gibi büyük camialarda teknik direktör olarak görev yapan Palancı son olarak Dersimspor’a imza attı.

Dersimspor’da Palancı’nın yardımcılığını ise bir başka Malatyalı antrenör Tuncay Selçuk yapacak. Malatyaspor başta olmak üzere, Hatayspor, Muşspor, Beylerbeyi, Malatya Belediyespor ve Yeni Malatyaspor gibi takımlarda kaptanlık yapan Tuncay Selçuk futbolu bıraktıktan sonra UEFA B Lisansı alarak antrenörlük kariyerine başladı.

Geçtiğimiz yıl Malatya’da yerel bir televizyon kanalında spor programı yapan Selçuk, aynı zamanda Hayati Palancı’nın eski takım arkadaşı.

“ÖNCE İYİ BİR KADRO KURMAK İSTİYORUZ”

Gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi verecek doğu temsilcisiyle başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Hayati Palancı, “Öncelikle her iki camia için hayırlı olsun. Tunceli müthiş gelişmiş güzel bir şehrimiz. Dersimspor’un bölgenin önemli bir takımı ve büyük bir hedefi olduğunu biliyoruz. Hem yönetimimizdeki hem şehirdeki bu beklentiye cevap verebilmek için doğru adımları atarak, önce iyi bir kadro kurmak istiyoruz. Yaz kamplarında iyi çalışırsak, sezona fırtına gibi başlayacağımızı düşünüyorum. Malatya’dan ve Türk futbolunun her köşesinden çok güzel tebrikler aldım. Herkese teşekkür ediyorum. Dersimspor yönetimine, taraftarına ve spor camiasına bize verdikleri ve verecekleri desteklerden dolayı şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA