Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır'dan Sitem

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 77 kilonun altın madalyalı ismi Taner:'Olimpiyatlar için dünyanın parasını döküyoruz ama olimpiyat sporcusuna sahip çıkılmıyor''Daniyar İsmayilov ve Sibel Özkan, olimpiyatlarda madalya alabilir'.

ÖMER HAKAN KİBAR - 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nın erkekler 77 kilodaki altın madalyalı ismi Taner Sağır, yaşadığı sakatlık sonrası spor camiasının ilgisizliği nedeniyle sporculuk kariyerine son verdiğini söyledi.

Taner Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa bir süre önce geçirdiği kalp krizinin ardından şu an için sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Uluslararası yarışmalara 2009'dan itibaren katılmadığını anımsatan Taner, '2004'teki başarımın ardından 2005 ve 2006'da da dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandım. 2006'da belimden bir sakatlık geçirdim. Tam bir tedavi süreci yaşamadım. 2007'deki Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü oldum. 2008'de de çok iyi hazırlanmama rağmen sakatlığım nedeniyle sıfır çektim.' diye konuştu.

Sakatlığı döneminde yetkililerin kendisiyle yeterince ilgilenmediğini ve buna üzüldüğünü anlatan Taner, sakatlığının da halterden kopmasında etken rol oynadığını ifade etti.

'Bana neden bu haldesin, neden bu hale geldin diye soran yok.' diyerek sitem eden Taner, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Olimpiyatlar için dünyanın parasını döküyoruz ama olimpiyat sporcusuna sahip çıkılmıyor. Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu gibi sporcular 100 yılda bir gelir dünyaya. Onlara bile sahip çıkamıyoruz. Yaşadıklarımdan sonra güvenim kalmadı.'

- 'Halterden kopmayı düşünmüyorum'

Ehil kişilerin görevde olması gerektiğini savunan Taner, şöyle devam etti:

'Herkes diyor ki, lisanslı sporcu sayımız arttı. Bunların bize ne faydası var, anlamıyorum. Halter böyle bir spor değil. Halterden kopmayı düşünmüyorum. Aslında küsüp gidebilirdim, öyle bir şey düşüncem olmadı. Halil Mutlu ve Naim Süleymanoğlu burada. Bunlar bizim için büyük avantaj. Biz de küsüp gidersek, sıkıntı olur.'

Halteri çok sevdiğini ancak şimdilik uzaktan baktığını dile getiren Taner, sporculara destek olmaya çalıştığını kaydetti.

Yardımcı antrenörlük yaparak halterin içinde kalmaya çalıştığını anlatan Taner, 'Halteri sevdirmek için çalışıyorum. Ben, Halil ve Naim ağabeyi görerek büyüdüm, onları görerek hırslandım. Sporculara bunları öğretmeye çalışıyorum.' diye görüş bildirdi.

Taner Sağır, altyapıdan yeterince sporcu gelmediğini savunarak, 'Bizim zamanımızda milli takıma giremeyecek adamlar şu anda mili takımda. Daniyar İsmayilov çok önemli bir isim ama sıkıntıları var. Daniyar ve Sibel Özkan olimpiyatlarda madalya alabilir. Olimpiyat kolay değil, göreceğiz. Ülkemiz için madalya almalarını isterim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA