Güiza, Cadiz'i Üst Lige Taşıdı

İspanya 3. Lig playoff finali rövanş maçında eski Fenerbahçeli futbolcu Güiza'nın tek golüyle Hercules'i 10 yenen Cadiz, 6 yıl sonra 2. Lig'e yükseldi

İspanya 3. Lig play-off finali rövanş karşılaşmasında deplasmanda Hercules'i 1-0 yenen Cadiz, 6 yıl sonra tekrar 2. Lig'e yükseldi.

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Daniel Güiza, maçın 20 dakikasında attığı golle Cadiz'in İspanya 2. Ligi'ne çıkmasına büyük katkı sağladı.

İspanya basını, yükselme maçlarında mücadele ettiği 3 takımı da eleyerek 2. Lig'e çıkan Cadiz'in kahramanının Güiza olduğunu yazdı.

Futbolda Cadiz'in en büyük rakiplerinden Xerez doğumlu Güiza, 2007 yılında verdiği bir röportajda söylediği, 'Asla Cadiz formasını giymeyeceğim' ifadesinden dolayı taraftarlardan özür dilemek zorunda kalmıştı. Zaman geçtikçe kendini taraftara sevdiren 35 yaşındaki oyuncu, Hercules karşısında şampiyonluk golünü atarak Cadiz'in yeni kahramanı oldu.

Güiza maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada 'Nasıl hissettiğimi tahmin edemezsiniz. Bu çok büyük bir şey.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'de 2008-2011 yıllarında forma giyen Güiza, daha sonra Getafe'ye transfer olmuş, ardından da Malezya'nın Darul Takzim ve Paraguay'ın Cerro Porteno takımlarında görev yapmıştı.

Kaynak: AA