90. Gazi Koşusu'nda Zaferin Adı ''Graystorm'' Oldu

Ulu Önder Atatürk’ün adına düzenlenen Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. Koşuyu kazanan Graystorm adlı safkanın sahibine kupayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik verdi.

Ulu Önder Atatürk’ün adına düzenlenen Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu’nun 90.’sı, 26 Haziran 2016 Pazar günü İstanbul Velifendi Hipodromu’nda koşuldu. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının hayatlarında yalnız bir kez katılabildikleri koşuya ünlü isimlerden de ilgi yoğundu. İstanbul Veliefendi Hipodromu Şeref Tribünü, öğlen saatlerinden itibaren Gazi Koşusu heyecanıyla renkli görüntülere sahne oldu. Koşuyu Ahmet Güzelocak’ın sahibi olduğu Graystorm isimli safkan, jokey Ahmet Çelik’le 2.30.50’lik derece yaparak kazandı. Geçtiğimiz yıl "Renk" isimli safkanla ilk Gazi Koşusu galibiyetini elde eden jokey Ahmet Çelik, bugün elde ettiği başarıyla birlikte bu önemli koşuyu üst üste ikinci kez kazanma mutluluğunu yaşadı.

2 bin 400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirilen bu yılki Gazi Koşusu’nda 20’si erkek, 2’si dişi olmak üzere toplam 22 üç yaşlı safkan İngiliz tayı birincilik için mücadele verdi. Veliefendi Hipodromu’nda saat 17.15’te yaklaşık 25 bin yarışseverin takip ettiği koşunun ikinciliğini A. Melih Kura’nın sahibi olduğu jokey Akın Sözen idaresindeki Temsil elde ederken, Eray Hazar’ın Gökhan Kocakaya ile start alan safkanı Cooger üçüncü, Yıldırım Gelgin’in jokey Özcan Yıldırım idaresindeki Victory is Ours adlı tayı da dördüncü oldu.

Koşuyu kazanan atın sahibi Ahmet Güzelocak’a kupayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik verdi. Kazanan atın antrenörü Mehmet Cücel plaketini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın elinden alırken, jokey Ahmet Çelik’e plaketini ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Dr. Nusret Yazıcı takdim etti.

Şampiyon safkan galibiyetiyle sahibine birincilik ikramiyesinin yanı sıra yetiştiricilik primi ve kaydiye ücretleriyle birlikte toplam 2 milyon 466 bin 750 TL kazandırdı.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci’nin ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu unutulmaz güne, yarışseverlerin yanı sıra atçılık camiasının önde gelenleri, iş ve sanat dünyasından önemli isimler, politikacılar ve devlet erkanı da katıldı.

90. Gazi Koşusu’nu izlemeye gelenler arasında dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, şarkıcı Işın Karaca, oyuncu Emre Karayel, usta fotoğrafçı Tamer Yılmaz gibi isimler de vardı. Gazi Koşusu öncesi Apranti Eğitim Merkezi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri bayraklı gösteri ayakta alkışlandı.

Türkiye Jokey Kulübü televizyonu TJK TV, Gazi Koşusu’na özel diğer yarış günlerinden farklı olarak en son teknolojik ekipmanlarla koşuları ekrana getirdi. TJKTV 2, yaklaşık 20 kamera ve 70 kişilik ekiple hipodromdaki heyecanı canlı yayında ekranları başındakilere ulaştırdı. Gazi Koşusu yarış programı bazı kanallarda da ekranlara geldi.

Kaynak: İHA