2016 Rio Olimpiyatları

ABD Milli Erkek Basketbol Takımı kadrosu açıklandı.

ABD, erkek basketbolda, 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek milli takım kadrosunu açıkladı.

ABD Basketbol Federasyonu, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda ABD Milli Takımı'nı temsil edecek 12 kişilik kadroyu belirledi.

Başantrenörlüğünü Mike Krzyzewski'nin yapacağı ABD Milli Takımı adına olimpiyatlarda forma giyecek 12 kişiden sadece Kyrie Irving bu sezonun Amerikan Basketbol Ligi (NBA) şampiyonu Cleveland Cavaliers takımından kadroya dahil olurken, finalde kaybeden Golden State Warriors'tan Draymond Green, Klay Thompson ve Harrison Barnes olimpiyatlarda boy gösterecek.

Ayrıca, Toronto Raptors'tan Demar DeRozan ve Kyle Lowry de olimpiyat takımında yer bulurken, Oklahoma City Thunder'ın yıldız ismi Kevin Durant, New York Knicks'ten Carmelo Anthony, Chicago Bulls forması giyen Jimmy Butler, Sacramento Kingsli DeMarcus Cousins, Indiana Pacerslı Paul George ve Los Angeles Clippers'tan DeAndre Jordan da kadroda yer alan diğer isimler oldu.

NBA'de sezonun en değerli oyuncusu seçilen Golden State Warriors'un yıldız ismi Stephen Curry, NBA final döneminin en değerli oyuncusu seçilen Cleveland Cavailerslı LeBron James ve son 2 sezonda all-star maçlarının en değerli oyuncusu seçilen Oklahoma City Thunder'ın oyun kurucusu Russell Westbrook daha önceden olimpiyat takımında yer almayacağını açıklamıştı.

ABD Basketbol Federasyonunun açıkladığı 12 kişilik kadro şu şekilde:

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Draymond Green, Klay Thompson, Harrison Barnes (Golden State Warriors), DeMar DeRozan, Kyle Lowry (Toronto Raptors), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Carmelo Anthony (New York Knicks), Jimmy Butler (Chicago Bulls), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Paul George (Indiana Pacers), DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers).

Şimdiye kadar toplamda 14 kez olimpiyat altın madalyasını kazanan ABD Erkek Basketbol Takımı, 2008 Pekin ve 2012 Londra'da düzenlenen son iki olimpiyatta da altın madalyayı elde etti.

Kaynak: AA