Büyükşehir Belediyespor'da Barman Güven Tazeledi

Malatya Büyükşehir Belediyespor’da yapılan kongrede mevcut başkan Orhan Barman Güven tazeledi.

Kongrenin Divan Kurulu’na Malatya ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, saha komiseri Mustafa Bayer seçilirken, saygı duruşunun ardından genel kurul gündemine geçildi. Malatya Büyükşehir Belediyespor’un amatörde büyük bir açığı kapattığını ifade eden Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Kongre Divan Başkanı Seyfullah Özdemir kısa bir konuşma yaparak, “Genel kurulun başlaması için yeterli imza sayısına ulaştığımızı görüyorum. Kurulduğu günden bu yana gerçekten şehrimizin sporu için önemli bir boşluğu giderdiler. Orhan Barman başkanımızın ve değerli sporcularımızın aldığı başarılar bizleri oldukça mutlu ediyor. Malatya 30 yıl önce voleybolda çok iddialı bir şehirdi. Bugün aynı heyecanı bize bu kulübümüz yaşatıyor. Ben tüm sporcularımızı ve emek verenleri tebrik ediyorum. Kongrenin şimdiden tüm spor camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra faaliyet, mali ve denetim raporları okundu. 2014 ile 2016 arasında 824 bin lira gelir sağlayan, 781 bin lira gideri olan ve kasasında 43 bin lira artı bakiyeye sahip kulüp mali ve idari açıdan delegelerin oylarına sunularak aklandı. Tek aday olarak gidilen seçimde Orhan Barman başkanlığındaki liste şu isimlerden oluştu: Çetin Aydoğan, Kahraman Kavuk, Abdullah Canpolat, Seyfullah Özdemir, Veysel Dağılmışgil, Nebi Yiğit, Kahraman Fırat, Selim Pilten, Cahit Günaydın, Rıdvan Budak, Erkan Van. Yedek listede ise; Nusret Durak, Halil Kahraman, Mehmet Bak, Şahin Özer, İsmail Özbey, Hasan Yıldırım, A. Turan, Özbey, Şaban Aşçı, Mustafa Bayer, Mustafa Toy, Mustafa Tunay, Vahap Karadağ yer aldı. Denetim Kurulu Asil listede Aziz Görgeç, Nurettin Karaaslan, Ömer Nejat Fırat bulunurken, yedek listede Erdal Arıca, Basri Karakuş, Serhat Gedik yer aldı.

BARMAN: “YENİ DÖNEM HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Bir önceki dönemde daha çok belediyede çalışanlardan oluşan yönetim kurulu, yeni dönemde dışarıdan sivil isimlerin oluştuğu bir yapıdan oluşması dikkat çekti. Kongrenin son bölümünde teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Kulüp Başkanı Orhan Barman, “Öncelikle yeni dönem hepimiz için hayırlı olsun. Malatya Büyükşehir Belediyespor bine yakın sporcusuyla, şehrimizin artık en büyük kulüplerinden biridir. Geçmiş yıllarda futbolda, basketbol ve voleyboldaki başarıların altında da bu kulübümüz vardır. 3 kez isim değiştirdik ama Malatya sporuna verdiğimiz destekten, ilimizin sporcuları ile antrenörlerine değer katma anlayışımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Bundan böyle yeni bir sayfa açtık. Daha sivil daha güçlü bir yönetim oluşturduk. Geçtiğimiz yıl bir çok şampiyonluk, derece ve başarıyla geçti. Ama sporda dün yok daima yarın var. Malatyalı sporcularımıza, antrenörlerimize güvenimiz her zaman tamdır. Gelecek sezonda yine imkanlarımız ölçüsünde ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kongremiz spor camiasına hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA