Şampiyon Zengin'e MAKÜ Rektörü Korkmaz'dan Destek

Bulgaristan'ın Yeni Zağra kentinde düzenlenen 8. Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda, genç kadınlar kategorisinde birinci olan sporcu Yasemin Zengin ve Antrenörü Asım Yüz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette milli sporcu Zengin ve antrenörü Yüz, Rektör Korkmaz'dan, eylül ayında Bulgaristan'ın Sapareva Banya kentinde yapılacak 32. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası için destek istedi.

Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversite olarak Zengin'e kapılarının açık olduğunu belirterek, başarılı rol modellerinin, gençler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

MAKÜ'nün spor tesisleri ile tüm sporculara her zaman destek verdiğini dile getiren Korkmaz, 'İlimizde her türlü spora ilgi duyan amatör ya da profesyonel sporculara biz kapımızı açacağız. Buradaki amaç, her türlü kamu kaynağını şehrin ihtiyaçlarına seferber etmek. Bunun da sınırını koymuyoruz. Ne gerekiyorsa nasıl yapılabilecekse o şekilde sporcularımızın hizmetine sunacağız. Bu başarılı sporcumuza üniversitemiz salonunda ne yapmak isterse bu konuda desteğimiz her zaman devam edecek.' dedi.

Yasemin Zengin, 8 Haziran'da Bulgaristan'ın Yeni Zağra kentinde düzenlenen, 8. Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4 bin 100 metrede ferdi olarak genç kadınlar şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştı.

Kaynak: AA