Kardeş Ülkelerden Mesaj Var

4. Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası’na hakem olarak katılan Azerbaycan Satranç Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Mamadov ve Türkmenistan’dan gelen heyet, turnuvayı başarılı bulduklarını belirtti.

13 ülkeden, 39’u ünvanlı 365 sporcunun katıldığı 4. Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası’nda, Uluslararası Satranç Federasyonu (FİDE) bu yıl ilk kez yabancı hakem görevlendirdi. Turnuvaya yabancı hakem olarak katılan Azerbaycan Satranç Federasyonu Genel Sekreteri İbrahim Mamadov, Çeşme’deki turnuvada FİDE tarafından hakem olarak görevlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Mamadov, "Türkiye ve Azerbaycan Satranç Federasyonları’nın uluslararası turnuvalara, sporcularının ve hakemlerinin katılımıyla, iki ülkenin kardeşlik bağları daha da kuvvetlenmektedir. Bu yıl Azerbaycan’da gerçekleştirilecek Dünya Satranç Olimpiyatları’na Türk sporcular ve hakemler de katılacaklar. Bu turnuvalar, dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Çeşme’deki turnuvada, sporcuların üstün başarı göstereceklerine inanıyorum. Böyle güzel bir organizasyon düzenlediği için Türkiye Satranç Federasyonu’na ve Çeşme Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Turnuvaya her yaştan sporcunun katılması da satranç sporunun gelişmesi açısından oldukça önemli. Bu turnuvada Türk satranç sporcularının başarılı olduklarını görüyorum. Grand Master ünvanlı Mustafa Yılmaz turnuvada oldukça güzel oynuyor. Gelecek turnuvalarda da Türk sporcularının başarılı olmalarını diliyorum" diye konuştu.

Öte yandan Çeşme’deki turnuvaya katılan Türkmenistan Satranç takımının yöresel giysili sekiz bayan sporcusu, turnuvada dikkatleri üzerine çekti Sempatik tavırlarıyla da ilgi çeken Türkmenistanlı sporcuların antrenörlüğünü ise FİDE Ustası (FM) ünvanlı Skohrat Myratgulepyev üstlendi. Turnuva ile ilgili görüşlerini ifade eden Skohrat Myratgulepyev, Türkiye’ye sporcuları ile birlikte dördüncü kez geldiğini ifade ederek, "Çeşme’deki turnuvaya ilk defa katılıyoruz. Oldukça başarılı bir organizasyon. Bu yıl Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenecek olan Dünya Satranç Olimpiyatları öncesinde bu turnuva bizim için bir anlamda da olimpiyatlara hazırlık anlamı taşıyor. 8 bayan sporcuyla Çeşme’deki turnuvaya katıldık. Ayrıca Çeşme’yi de gezip tanıma imkanı bulduk. Çeşme’yi çok beğendik. Turnuvada, kardeş ülkemiz Türkiye’nin sporcularına da başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA