Darüşşafaka Doğuş'ta Davıd Blatt Dönemi

Darüşşafaka Doğuş’un yeni Başantrenörü David Blatt, en önemli şeyin sürdürülebilir ve pozitif bir gelecek oluşturmak olduğunu vurgulayarak, takımın ön plana çıktığı bir oyun sergileyeceklerini söyledi.

Darüşşafaka Doğuş, yeni Başantrenörü David Blatt için Volkswagen Arena’da tören düzenlendi.

Törene hazır bulunan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Darüşşafaka Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ve Darüşşafaka Doğuş’un yeni Başantrenörü David Blatt basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Profesyonel ve uzun süreli bir vizyonla bu işi yürüttüklerini söyleyen Ferit Şahenk, “Memleketimizin de ayrıca 80 milyon genç nüfusunun olimpiyatlardan tutun da birçok değişik milletler arası yarışmalarda daha da fazla başarılı olacağına inanıyoruz. Biz bu anlamda basketbolu yöneticilik anlamında seçtik ama sponsorluk olarak basketboldan futbola imzalarımız var. Doğuş Grubu için anlamlı olan spor. Biz gençlerimizle beraber ileriye koşmak istiyoruz. Bizim kazancımız kupa ve madalyalar değildir sadece; ne kadar genci sporda yetiştirebilirsek, onları milli seviyeye çıkartabilirsek... Benim şahsen arkadaşlarıma verdiğim mesaj; ne kadar milli sporcu yetiştirebilirseniz, ‘Oyunda kal’ projemizle ne kadar genci spora teşvik edebilirseniz, onları iyi alışkanlıklarla yönlendirebilirsiniz” dedi.

“BİR EKSİĞİMİZ VAR, BU KUPAYI DA DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ KALDIRACAK”

İbrahim Kutluay’ı 2000’li yılların başında TV’de izlediğini belirten Şahenk, “Türk bayrağını Yunanistan’da, maçta seyircilere gönülden açma isteğini oluşturan bir sporcudur. İşte ben spor dediğim zaman bunlardan bahsediyorum. Euroleague Kupası’nı kaldıran sporcularımızdan belki bir tanesidir. Uzaktan imrenerek seyrettiğimiz belki bugün Cleveland Cavaliers’ın bu başarısında hiç olmazsa yüzde 50 diyorum belki David orada olsaydı çok daha erken bu şampiyonayı kazanabilirlerdi. David’in kendisi de Euroleague Kupası’nı kaldırmış bir antrenör. Bu kupayı kaldırmış bir sporcu 3 senedir yöneticilik yapıyor. Burada bir eksiğimiz var, bu kupayı da Darüşşafaka Doğuş kaldıracak. Bu anlamda Euroleague ikincisi Fenerbahçe’mizi, Türkiye’nin en değerli kulüplerinden olan Eurocup Şampiyonu Galatasaray’ı da en içten dileklerimle tebrik ediyorum. İnşallah gelecek sene 4 takım olarak hep beraber Türkiye’nin göğsünü kabartacak mücadeleyi de veririz” şeklinde konuştu.

KUTLUAY: “İKİ CAMİANIN BİRLİKTELİĞİ İLE BÜYÜK BAŞARILAR YAKALAYACAĞIZ”

2013 yılında ikinci ligde mücadele eden takımı şampiyon olarak 1. Lig’e çıkardıklarını söyleyen Kutluay, “Birinci ligi üçüncü sırada bitirerek Euroleague’e katılma hakkı elde ettik. İlk defa katılmış olduğumuz Euroleague’de 16’ya kaldık. Türkiye Kupası’nda final oynadık ve son topta kaybettik. Böyle baktığımızda hedeflediğimiz noktaya geldiğimizi söyleyebilirim. İki camianın sinerjisi ile birlikte çok daha büyük başarılara imza atacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

BLATT: “EN ÖNEMLİSİ SÜRDÜRÜLEBİLİR VE POZİTİF BİR GELECEK OLUŞTURMAK”

Türk milletinin çok sıcak kanlı olduğunu vurgulayan David Blatt, “Hiçbir zaman unutmadım bunu. Ben buraya aslında güvenim ve inancımdan ötürü gelmek istedim. Sayın Şahenk’in vizyonuna çok inandım ve güvendim. Doğuş Grubu’nun vizyonuna çok inandım ve güvendim. Ortak bir vizyon oluşturup İbrahim’le birlikte güzel planlar yapabilir ve bunları hayata dökebiliriz dedim. Bir ekip oluştururken, bir takım oluştururken nasıl insanlar istiyoruz buna baktığımda ortak bir görüşe sahip olduğumuzu gördüm. Niyetimiz bu ülkeyi ve grubu temsil eder nitelikte bir kulüp haline gelmesi. Bunların hepsini göz önünde bulundurduğumda kararım epey kolay oldu. Gerçekten çok karakterli ve yüksek kaliteye sahip tanıdığım insanlarla çalışacaktım. Benim görevim, bu kulübe ve bu organizasyona destek olarak onların hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırmak. Aslında en önemlisi sürdürülebilir ve pozitif bir gelecek oluşturmak. Avrupa basketbolunda ve NBA’de çok güzel deneyimlerim oldu. Ama bir tarafım hiçbir zaman Türkiye’den gitmedi. Onur, memnuniyet ve heyecan duyuyorum burada olmaktan. Şu anda öyle bir dünyadayız ki sadece basketbol ve basketbol ağlarından ibaret değil. Büyük bir mücadele ile karşı karşıyayız. Ama Doğuş Grubu’nun mükemmeliyetini buraya da yansıtacağımızdan eminim” ifadelerini kullandı.

“TAKIMIN ÖN PLANA ÇIKTIĞI TİPTE BİR OYUN SERGİLEMEK LAZIM”

Kendi basketbolunu Avrupa’nın şekillendirdiğini belirten başarılı antrenör, sözlerine şöyle devam etti:

Avrupa oyunu daha şekillenmiş kalıplaşmış bir oyun. Aslında tempolu oynamak ve kontrollü oynamak ikisinin da ayrı yeri var bugünün oyununda. Akıcı bir basketbol oynamak için mutlaka iyi ilkeleri, doğru ilkeleri takip etmeniz lazım ama bir taraftan da takımınızın birbiri için ödün vermesi, destek olması lazım. Bunun yanında farklı, çeşitli oyuncuları bir araya getirebilmek lazım. Farklı pozisyonlarda oynayabilecek, farklı pozisyonları savunabilecek oyunculara ihtiyacınız var. Takımın ön plana çıktığı tipte bir oyun sergilemek lazım. İbrahim’le çok benzer oyuncular arıyoruz. İnsanlar sadece oyuna kendini adamamalı aynı zamanda gençlere yardımcı olmaya kendini adayabilmeli. Birbirine yardımcı olmaya kendini adayabilmeli. Mükemmeliyet dediğimizde, sadece bir kupadan bahsetmiyoruz. Kupayı alıp almamaktan öteye bir mükemmeliyeti sergileyebilecek bir takım olmalı."

"DÜNYANIN EN İYİ KOÇLARI BURADA"

Çok uzun süre milli takım koçluğu yaptığını ve yerel oyuncuların ne kadar önemli olduğunu söyleyen Blatt, “Şu an çok kaliteli oyuncularımız var. Oynamayı hak eden yetenekler aramızda olacak. Birilerini gözetmek ya da bir amaca hizmet etmek gibi bir şey söz konusu değil. Devamlı olarak iyi ve yerel oyuncuları aramaya devam edeceğiz. Türkiye’deki herkes bu ligle gurur duymalı. Avrupa içinde yerel lig olarak en güçlülerden birisi belki en güçlüsü. Dolayısıyla antrenörlerde öyle. Dünyanın en iyi koçları bu ligde. Bende geri gelip bu tür beyefendilerle mücadele etmekten gurur duyuyorum” dedi.

KUTLUAY, BRAD WANNAMAKER İLE ANLAŞTIKLARINI AÇIKLADI

Transferler hakkında da açıklamalarda bulunan İbrahim Kutluay, “Genel menajerimiz Mithat Demirel ile bir transfer listesi oluşturduk. David Blatt’ın da bize verdiği bir liste var. Scouting ekibimizin de listesi var. Geçen sezonu başarılı bir şekilde kapatan Mehmet Yağmur’la sözleşme yeniledik. Brose Baskets Bamberg’den Brad Wannamaker ile iki yıllık sözleşme imzaladık” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA